Vinterudstilling guider borgerne ud i Københavns natur

NaTur i Byen præsenterer en ny vinterudstilling, der inviterer til at tage på opdagelse i vinternaturen i Hovedstaden. Her vises grønne og blå steder med mulighed for aktivitet eller ro i de kolde måneder.

Sluseholmen en vinterdag

Masser af NaTur i Byen

Siden juni 2017 har NaTur i Byen, et pilotprojekt støttet af Nordea-fonden, guidet borgerne til oplevelser i Hovedstadens natur. Dette er gjort gennem udstillinger på metrostationer og på byens pladser.

Åbning af udstilling

Åbningen af vinterudstillingen på Regnbuepladsen i Indre By fejres fredag den 23. februar kl. 15.00-17.00 med taler ved Kultur- og Fritidsborgmester Niko Grünfeld og Direktør for Nordea-fonden Henrik Lehmann Andersen. 

Kom og se udstillingen, læs om de mange bynatur-oplevelser, bliv inspireret og find ud af, hvor du selv kan tage hen og nyde den. Mød grønne aktører, som vil fortælle om deres arbejde med bynaturen og nyd en kop varmt imens.

Udstillingen vil være åben døgnet rundt frem til den 11. marts.

Download guide til udstillingen.


Hjemmesiden naturibyen.com guider ligeledes med fortællinger om oplevelser i det grønne og det blå, portrætter af grønne aktører, der arbejder med bynatur samt korte fokushistorier, der følger årstiderne. Mange af stederne er ikke så kendte eller besøgte og her kan man glæde sig over muligheden for et fredeligt pusterum i en ellers travl by.

Vinterudstillingen præsenterer også nogle af de mange grønne aktører, som til dagligt eller i fritiden arbejder med at skabe mere og bedre natur i Hovedstaden. Som en del af udstillingen har en gruppe frivillige fra netværket bag NaTur i Byen skabt et tredimensionelt bykort, som guider til naturoplevelser og grønne projekter.

”Naturen er nær – også i Hovedstaden og med udstillingen får flere byboere øjnene op for den natur, som ligger lige om hjørnet og de mange aktiviteter, der udfolder sig her” siger Henrik Lehmann Andersen, direktør hos Nordea-fonden, som støtter gode liv. Nordea-fonden har støttet NaTur i Byen med 4,75 mio. kr.

Vinterudstillingen har været en tur på Nørrebro og står frem til den 19. februar på Victor Borges Plads på Østerbro. Herefter rykker den videre til Regnbuepladsen i Indre By, hvor den vil være åben frem til 11. marts. 


Kort og kontant

Projektnavn
NaTur i Byen
Projektejer

Miljøpunkt Indre By – Christianshavn

Projektperiode

Sabine Buurgaard Sørensen

Støttet med

4,7 mio. kr.

Samlet budget

5,1 mio. kr.

Få mere at vide

Sabine Buurgaard Sørensen
Projektleder

Miljøpunkt Indre By – Christianshavn

40736147

Nyhedsbrev

Tilmeld dig 'Nyt om gode liv'

Få nyheder, gode råd til ansøgningsprocessen og nyt om støttemuligheder direkte i din indbakke. 

Nordea-fondens nyhedsbrev er til alle, der arbejder med projekter, hvor aktiviteter og fællesskaber er nøgleord.

Du hører fra os ca. 10 gange om året.