Værktøjer til jer, der vil søge støtte

Værktøjer til jer, der vil søge

Nordea-fonden støtter både store og små projekter – lokalt, regionalt og nationalt.
Her samler vi relevante værktøjer til jer, der vil søge om midler.

Vær opmærksom på, at nogle værktøjer er relevante for alle ansøgere, mens andre er særligt relevante for projektstøtte op til 200.000 kr. og andre for projektstøtte over 200.000 kr. 

Ikon_ansøgning

Ansøgning

Få gode råd til jeres ansøgning med vores tjekliste.

Ikon_dokumenter

Budget

Få hjælp til at opstille et retvisende budget med en budgetskabelon.

Ikon_adfærdsguide

Adfærdsguide

Fra idé til handling – få inspiration til at få jeres projekt til at ske i handling.

Ikon_inspiration

Miniguide til bæredygtighed

Mangfoldighed og bæredygtighed fra tanke til handling.

Ikon_forankring

Forankring

Få inspiration til arbejdet med forankringen af jeres projekt.

Ikon_evaluering

Evaluering

Få inspiration til den rette evaluering af jeres projekt.

Ikon_Ide

Guldkorn

Guldkorn om frivillige, kommunikation og forankring til lokale projekter.

Ikon_Formidlingsformater

Almennyttighed

Nordea-fondens krav til almennyttighed og vedtægter.

Støtte over 200.000 kr.

Før I søger Nordea-fonden om projektstøtte over 200.000 kr., kan det betale sig at undersøge, hvad vi støtter, og om jeres projekt matcher fondens fokus. I videoen giver projektchef Niels Olsen relevante input til jer, der overvejer, om Nordea-fonden er den rette fond at sende en ansøgning til.

Støtte op til 200.000 kr.

Før I søger Nordea-fonden om projektstøtte op til 200.000 kr., kan det betale sig at undersøge, hvad vi støtter, og om jeres projekt matcher fondens fokus. I videoen giver projektkonsulent Nina Rytter Pedersen gode råd til jeres projektidé og jeres ansøgning til Liv i det lokale.

Ved tryk på afspil accepterer du cookies og sporing fra den eksterne video-leverandør.

Viden

Børn til Forvandling_web.jpg

Lav interviews, inddrag dem i udviklingsprocessen, og test ideer af på børn og unge, så de føler sig hørt og får muligheder for at sætte deres præg på projekter, der er relevante for deres liv. På den måde kan I være med til at understøtte, at børn og unge kan bidrage aktivt som betydningsfulde samfundsborgere.

Her gror vi - Fællesskabet Kigkurren 3

Hjemmehørende planter, insekthoteller, vandhuller og lokale biodiversitetsambassadører. Der er masser af veje til at øge biodiversiteten i jeres projekt. Her samler vi inspiration og gode råd til at gøre det i praksis.

Her gror vi

Forslagsbokse, ønskefester eller workshops? Der er mange måder at inddrage lokalsamfundet og skabe opbakning til jeres projekt. Her samler vi erfaringer og gode råd fra støttede projekter, der gør det i praksis.

Her bor vi - delebasen - Thy Veteraner

Miljøvenlige materialer, genbrug og deleordninger. Der er masser af veje til at skabe mere bæredygtige projekter og aktiviteter. Her samler vi erfaringer og gode råd fra lokale projekter, der gør det i praksis.

Leg på plejehjem

Fleksible aktiviteter, dialogmøder eller åbent hus. Der er mange måder at invitere flere med i fællesskabet og øge mangfoldigheden. Her samler vi konkrete erfaringer og gode råd fra lokale projekter, der gør det i praksis.

Glarborgen - web

Frivillige kræfter er afgørende for både udviklingen og driften af mange lokale projekter. Her samler vi erfaringer og gode råd til rekrutteringen og fastholdelsen af frivillige til inspiration for andre projekter.

Her bor vi - Hellested - bålhytte

Styrk jeres projekt ved at samarbejde med andre. Her samler vi erfaringer og gode råd fra lokale projekter, der gør det i praksis.

Her bor vi - Glarborgen, Øland

Kom tæt på og få konkrete erfaringer fra tre foreninger, der på forskellig vis er lykkedes med deres tilgange til at motivere frivillige, samarbejde med andre eller holde liv i deres projekt.

Naturfamilier

De første leveår har afgørende betydning for et godt liv. Her samler vi inspiration fra og til organisationer, der arbejder med feltet.

Natur_web

Flere danskere søger ud i det fri, og med god formidling kan oplevelsen blive endnu bedre. Her har vi samlet inspiration fra og til organisationer, der arbejder med feltet.

Frivillighed til ALLE ældre

40% af danskerne engagerer sig i frivillige aktiviteter og bidrager til at skabe gode liv for andre. Her samler vi eksempler på forskellige typer frivillighed som inspiration til, hvordan frivilligt engagement kommer til udtryk og skaber værdi i projekternes aktiviteter.

Dreng smager på naturen

Nordea-fonden har de seneste år støttet en række projekter, der på forskellig vis arbejder med udeskole og udeundervisning. Her samler vi information om projekterne til gavn og inspiration.

Pige med stor fisk

En lang række støttede projekter er særligt relevante for børnehaver og folkeskoler. Find inspiration til aktiviteter og undervisning her på siden.

Kulturbussen

Nordea-fonden har de seneste år støttet en række projekter, der på forskellig vis arbejder med mobil formidling. Her samler vi information om projekterne til inspiration for andre.

FM

Folkemødet 2020 blev desværre aflyst, men igen i år ville vi have sat fokus på, hvordan vi får flere 0-6-årige børn til at blomstre.

Hiphophub_web

Nordea-fonden støttede i 2015-2017 en lang række projekter, der på forskellig vis fokuserer på Det gode, unge liv. Her samler vi relevante materialer med inspiration til og viden om arbejdet med unge i Danmark.

Krible

Nordea-fonden støttede i 2014-2016 en lang række projekter, der på forskellig vis fokuserede på det gode liv i byen. Tre projekter deltog i en større effektmåling foretaget af Gehl over halvandet år.

Sangglad

I 2017 har vi i Nordea-fonden haft et særligt fokus på kreativ barndom og har blandt andet bedt en række fagpersoner pege på udfordringer og muligheder.

Nyhedsbrev

Tilmeld dig 'Nyt om gode liv'

Få nyheder, gode råd til ansøgningsprocessen og nyt om støttemuligheder direkte i din indbakke. 

Nordea-fondens nyhedsbrev er til alle, der arbejder med projekter, hvor aktiviteter og fællesskaber er nøgleord.

Du hører fra os ca. 10 gange om året.