Stor støtte får flere På sporet af Danmark

Med støtte fra Nordea-fonden er Landbrug & Fødevarers store naturprojekt ’På sporet af Danmark’ klar til at forbedre danskernes muligheder for at opleve naturen.

’På sporet af Danmark’ bygger videre på mere end 1.300 km vandrestier, der er skabt af frivillige og private lodsejere i projekt ’SPOR’. 

Oplev den danske natur på egen hånd

SPOR har til formål at forbedre befolkningens muligheder for at opleve den danske natur på egen hånd. De kommende år skabes der op mod 50 nye stier. Der afprøves et lokalt formidlings- og servicekoncept flere steder langs Hærvejen, og der arbejdes på en større lokal forankring.

Sporene bliver lavet på baggrund af frivillige aftaler med lodsejerne, der etablerer vandrestier på egen jord. Sporene går igennem marker, skove, enge og mange andre naturtyper, hvor private lodsejere er villige til at stille deres jord til rådighed, og er fordelt over 200 steder i hele Danmark.

Om projektet

Projektet Spor i Landskabet, nu SPOR, har eksisteret siden 1997 og er et samarbejde mellem Danmarks Naturfredningsforening, Dansk Skovforening, Friluftsrådet, Kommunernes Landsforening, Landdistrikternes Fællesråd og Danmarks Jægerforbund.

SPOR er støttet økonomisk af Nordea-fonden med 4,57 mio. kr., Landbrugslotteriet med 2 mio. kr. og af Landbrug & Fødevarer med 2 mio. kr.

På sporet af Danmark er en af Landbrug & Fødevarers store natursatsninger, hvor de i de senere år for alvor har mærket, hvordan folk har søgt naturoplevelser. Landbrug & Fødevarer ønsker med projektet, at bygge bro mellem mennesker og naturen, land og by,” siger Lisbeth Olsgaard, brandingchef i Landbrug & Fødevarer. Der sættes desuden stor pris på, at lokale ildsjæle, frivillige og landmænd, har lyst til at skabe stierne eller stille deres jord til rådighed.

Flere skal opleve Danmarks natur

SPOR kommer med projektet ’På sporet af Danmark’ med konkrete løsninger, der skal bidrage til at få flere ud i naturen. Hos Nordea-fonden vil man gerne have endnu flere danskere til at opdage naturen:

Befolkningens rekreative brug af naturen har været i markant vækst de senere år. Vi vil gerne understøtte og udbrede dette momentum til endnu flere, for at sætte fokus på vores store natur og glæden ved at komme ud i det fri. Der er støtten til SPOR helt oplagt med involvering af lokale og frivillige”
Christine Paludan-Müller, Uddelingschef i Nordea-fonden

Også hos Landbrugslotteriet, som støtter med 2 millioner kr., er der stor glæde:

”Vi er glade for, at vi med overskudsmidler fra Landbrugslotteriet kan støtte et projekt som SPOR, da det giver alle fra både land og by mulighed for at få unikke naturoplevelser på nært hold. Vi håber på, at vi med støtten kan bidrage til, at endnu flere vil engagere sig og opleve spor rundt omkring i hele landet,” udtaler direktør Gitte Tvilling.

Kort og kontant

Projektnavn
På Sporet af Danmark
Projektejer

Landbrug og Fødevarer F.M.B.A.

Projektperiode

2020-2025

Støttet med

4,57 mio. kr.

Samlet budget

11,4 mio. kr.

Få mere at vide

Rasmus Stampe Emborg
Projektleder

Spor i Landskabet

4032 8543

Nyhedsbrev

Tilmeld dig 'Nyt om gode liv'

Få nyheder, gode råd til ansøgningsprocessen og nyt om støttemuligheder direkte i din indbakke. 

Nordea-fondens nyhedsbrev er til alle, der arbejder med projekter, hvor aktiviteter og fællesskaber er nøgleord.

Du hører fra os ca. 10 gange om året.