René Redzepi og ny app vil inspirere til at spise vild mad

Danske børn skal lære at spise vild mad, så de får en bedre forståelse for naturen omkring dem. Det mener René Redzepi og hans non-profit forening MAD, som i dag lancerer projekt VILD MAD på en stor konference i Barcelona.

voksne finder mad i naturen

VILD MAD består af en app, som guider brugerne gennem naturens spisekammer, en hjemmeside med et særligt rum for undervisere i grundskolen og en række udflugter med trænede naturvejledere i hele landet, hvor børn og voksne kan lære mere om de vilde råvarer i naturen. Foto: Hans Henrik Høg. 

Børn skal kende naturens råvarer

“Tænk, hvis vores børn havde en grundviden, der satte dem i stand til at plukke ting i naturen med lige så stor sikkerhed, som når de plukker ting fra hylderne i supermarkedet. Hvis de kendte til råvarer som vilde sennepsplanter fra vores strande, skivekamille der blomstrer mellem fortovsfliserne og myrer der smager som citron,” siger René Redzepi i forbindelse med lanceringen af VILD MAD.

VILD MAD består af en app, som guider brugerne gennem naturens spisekammer, en hjemmeside med et særligt rum for undervisere i grundskolen og en række udflugter med trænede naturvejledere i hele landet, hvor børn og voksne kan lære mere om de vilde råvarer i naturen. Og det er netop den tættere forbindelse til naturen, som ligger bag idéen med projektet, som er udviklet i tæt samarbejde med organisationen Byhøst, der arbejder med innovationen inden for vild mad.

”Hvis vores børn var beriget af naturen, hvis de opdagede hvor afhængige, vi er af den, og hvis de lærer at elske den, så tror vi på, at de vil kæmpe for at beskytte den,” siger René Redzepi.

VILD MAD er støttet med 8,5 mio. kroner af Nordea-fonden, og er blevet til i samarbejde med Byhøst, Friluftsrådet, Naturvejlederforeningen og Supertusch, som har været med til at virkeliggøre projektet, som har været længe undervejs.

“Følelsen af at koge 14 års erfaring, viden og energi ned til noget, som alle kan tage del i, er helt fantastisk,” siger han.

VILD MAD lanceres på konferencen #50BestTalks i Barcelona i dag, hvor René Redzepi er en af hovedtalerne, men appen kan allerede downloades nu.

Som en hyldest til den spiselige natur, og for at fejre lanceringen af VILD MAD inviterer foreningen MAD til VILD MAD Festival søndag den 27. august i København, hvor René Redzepi og en række danske stjernekokke byder velkommen i naturen.


Planterne skal ind i køkkenet

Ambitionen om at skabe gode forhold for sankning, så danskerne kan få flere bæredygtige smagsoplevelser matcher Nordea-fonden strategi.

”Med VILD MAD vil endnu flere komme ud i naturen og lære, hvordan vilde, spiselige planter kan bruges i vores køkken. Det vil styrke vores måltidskultur og forhold til naturen,” siger Henrik Lehmann Andersen, direktør i Nordea-fonden, som støtter gode liv.

Følg VILD MAD på Facebook, Instagram og vildmad.dk. 


Kort og kontant

Projektnavn
VILD MAD
Projektejer

Foreningen MAD

Projektperiode

Mikkel Westergaard

Støttet med

8,5 mio. kr.

Få mere at vide

Mikkel Westergaard
Projektleder


Foreningen MAD

+45 22 46 88 43

Nyhedsbrev

Tilmeld dig 'Nyt om gode liv'

Få nyheder, gode råd til ansøgningsprocessen og nyt om støttemuligheder direkte i din indbakke. 

Nordea-fondens nyhedsbrev er til alle, der arbejder med projekter, hvor aktiviteter og fællesskaber er nøgleord.

Du hører fra os ca. 10 gange om året.