Nationalmuseet lancerer 'Kedsomhedsknappen'

Statuer bliver levende, og spøgelser viser sig. Alt kan ske, når børnene finder Nationalmuseets nye kedsomhedsknap. Knappen er en del af Nationalmuseets store børnesatsning, som får støtte fra Nordea-fonden på 5 millioner kr.

Dreng bliver overrasket på museum

Alt kan ske, når børnene finder kedsomhedsknappen og trykker på den. Statuer bliver levende, mumier rører på sig, og hemmelige kister åbner sig. Med millionstøtten fra Nordea-fonden vil Nationalmuseet overskride sig selv og sine vante museumsrammer. 

Nationalmuseet giver børnene magten

Det er kedeligt at gå på museum, synes mange børn. Man skal være stille, man må ikke lege, og man må slet ikke røre ved noget. Men sådan skal det ikke være længere. Nationalmuseet sadler om.

Fra påsken lanceres en kedsomhedsknap, som børnene kan gå på jagt efter, hvis montre med pilespidser eller potteskår ikke har fænget dem. Ideen med knappen er at gøre museet mere levende, så børnene oplever, at historien vil dem noget.

”I 2018 giver vi al magt til børnene. Vi begynder i påskeferien og lancerer et omfattende børneprogram, hvor vi rusker op i forestillingen om, hvad et museum er, og giver børnene adgang til Nationalmuseets og historiens hemmeligheder og magiske universer. Børnene skal løbende hjælpe os og være med til at bestemme, hvad der skal afprøves, eksperimenteres med, hvad der skal blive og hvad der skal ud af programmet,” siger Nationalmuseets nytiltrådte museumschef Anni Mogensen


Millionstøtte fra Nordea-fonden til børns kulturarv

Med støtten på 5 millioner fra Nordea-fonden satser Nationalmusset på at udvikle helt nye formidlingstiltag, der giver genlyd blandt børn, forældre og bedsteforældre. Kedsomhedsknappen er første skridt i udviklingen af aktiviteter, der åbner historien op for børn.

Alt kan ske, når børnene finder kedsomhedsknappen og trykker på den. Statuer bliver levende, mumier rører på sig, og hemmelige kister åbner sig. Børnene kan passere talende malerier eller møde store eventyrere, som har vovet pelsen i jagten på at opklare historiens mysterier.

Med millionstøtten fra Nordea-fonden vil Nationalmuseet overskride sig selv og sine vante museumsrammer. Nationalmuseet vil udvikle aktiviteter, der giver barnet en helt særlig status, så oplevelsen er på børnenes præmisser, og de oplever, at de er en del af historien og at vores fælles kulturarv også er deres.

”Det gode liv er også at forstå sine rødder, historien og det fællesskab, som vi er rundet af. Derfor er det vigtigt, at nye generationer får gode museumsoplevelser! Det nærmer sig en børnerettighed at møde den fælles kulturarv i øjenhøjde,” siger Henrik Lehmann Andersen, direktør i Nordea-fonden, som støtter gode liv.

Ved tryk på afspil accepterer du cookies og sporing fra den eksterne video-leverandør.

Kort og kontant

Projektnavn
Nationalmuseet sætter børnene først
Projektejer

Nationalmuseet

Projektperiode

Anni Mogensen

Støttet med

5 mio. kr.

Samlet budget

10,3 mio. kr.

Få mere at vide

Anni Mogensen
Formidlingschef

Nationalmuseet

41206020

Nyhedsbrev

Tilmeld dig 'Nyt om gode liv'

Få nyheder, gode råd til ansøgningsprocessen og nyt om støttemuligheder direkte i din indbakke. 

Nordea-fondens nyhedsbrev er til alle, der arbejder med projekter, hvor aktiviteter og fællesskaber er nøgleord.

Du hører fra os ca. 10 gange om året.