Middelgrundsfortet bliver til Ungdomsøen

På initiativ af Det Danske Spejderkorps overtager spejderne Middelgrundsfortet i Øresund for at omdanne det til et center for udviklingen af børn og unge til aktive, engagerede og nysgerrige mennesker, der tager lederskab for positive samfundsforandringer.

Middelgrundsfortet

Middelgrundsfortet i Øresund får ny ejer og nyt navn 1. april 2015.

Ungdomsøen

Det Danske Spejderkorps vil tage initiativ til en ny fond, hvor spejderbevægelsen omdanner Middelgrundsfortet i Øresund til Ungdomsøen – et originalt aktivitetslaboratorium skabt af og for børn og unge, hvor de gennem udfordrende aktiviteter og store oplevelser udvikler fællesskab, friluftsliv og samfundsansvar i øjenhøjde.

Støtte på 20 millioner kroner fra Nordea-fonden og A. P. Møller Fonden har muliggjort erhvervelsen af Middelgrundsfortet, der overtages pr. 1. april 2015.

Aktivitetslaboratorium

”Med dette projekt får børn og unge et ambitiøst og anderledes aktivitetscentrum, hvor positive samfundsforandringer kan udvikles. Ligesom elementer som skaberkraft, ansvar, fokus på fællesskabet og friluftsliv er centrale i et godt spejderliv, bliver de det også på Ungdomsøen. Øen skal være et laboratorium, hvor disse elementer blandes på kryds og tværs med det formål at skabe aktiviteter, der gør indtryk og sætter aftryk på børn og unge i form af nye perspektiver på og ny lyst til friluftsliv, fællesskab og samfundsengagement,” siger spejderchef i Det Danske Spejderkorps David Hansen.

Projektet går i gang

Kontakt

David Hansen

Spejderchef, Det Danske Spejderkorps

T: 6135 3177

E: dh@dds.dk

”Middelgrundsfortets unikke placering og omgivelser, der ligger langt fra hverdagens rammer, er en kreativ med- og modspiller, når børn og unge udfordrer sig selv og hinanden.

De kommende måneder vil spejderne fortsætte arbejdet med at definere og udvikle de enkelte elementer, øen skal være epicenter for – et arbejde som også andre organisationer og foreninger får mulighed for at bidrage til, så vi kan få skabt et fyrtårn for udvikling af børn og unge,” fortsætter David Hansen.

Ungdomsøen bliver en ø, hvor børn og unge vil mødes om aktiviteter, knytte nye venskaber og opnå nye indsigter, som styrker deres interesse og lyst til at tage aktiv del i og ansvar for hinandens liv og samfundet generelt.

Ungdomsøen vil blive drevet af en selvstændig fond med udgangspunkt i spejderbevægelsen og initieret af Det Danske Spejderkorps


Nyhedsbrev

Tilmeld dig 'Nyt om gode liv'

Få nyheder, gode råd til ansøgningsprocessen og nyt om støttemuligheder direkte i din indbakke. 

Nordea-fondens nyhedsbrev er til alle, der arbejder med projekter, hvor aktiviteter og fællesskaber er nøgleord.

Du hører fra os ca. 10 gange om året.