Veje til Vildnis

Det lokale naturformidlingsprojekt ’Veje til Vildnis’ vækker børn og voksnes nysgerrighed på natur og biodiversitet.

Hvad er formålet

Projektets formål var et lokalt naturformidlingsprojekt som via workshops og oplevelsessti skal stimulere børn og voksnes nysgerrighed på naturen og biodiversitet.

Hvorfor støtter vi

Nordea-fonden støtter projektet, da vi har brug for mere undervisning om naturen. Veje til Vildnis formår at inddrage lokalsamfundet ved at skabe en oplevelsessti og børne- og familieworkshops.

Naturformidlingsprojekt om biodiversitet

Med ’Veje til Vildnis’ har Egebjerg og Omegns Bylaug skabt et naturformidlingsprojekt, der via børne- og familieworkshops og etablering af en oplevelsessti med QR-koder, opgaver og grej til at udforske planter, natur og dyr giver adgang til markskel, mose, sø og eng i nærområdet.

Formålet med projektet er at stimulere børn og voksnes nysgerrighed på naturen samt øge deres viden og handlekompetence inden for den vilde og lokale hjemmehørende natur, naturområder, naturpleje og biodiversitet.

Et lokalt fællesskab

Hvordan kan vi øge biodiversiteten? I videoen fortæller Mie, Lina, Jan og Maj-Britt, hvordan projektet har været med til at åbne lokalsamfundet for skolen, så børnene kan komme ud i området og bruge det som et læringsrum. 

Ved tryk på afspil accepterer du cookies og sporing fra den eksterne video-leverandør.
Den lokale opbakning til projektet har været helt fænomenal. Det er gået over al forventning".

Projektet samler og engagerer flere lokale aktører ud fra en fælles interesse om at bidrage positivt til biodiversiteten gennem læring og leg i naturen og til det lokale fællesskab, herunder Egebjerg og Omegns Bylaug, Egebjerg Le-laug, Egebjerg Skole, Odsherreds Bi-gruppe og Odsherreds Kommune.

Kan jeres projekt få støtte?

Udfyld dette skema og få inden for 72 timer en hurtig vurdering af, om det er relevant for jer at søge Nordea-fonden om støtte til jeres projektidé.

Under fokusområdet 'Liv i det lokale' uddeles årligt 50 mio. kr. til mere end 1.500 lokale projekter, som fremmer gode liv inden for sundhed, motion, natur og kultur. 

Foreninger og andre almennyttige organisationer kan søge op til 200.000 kr. i støtte. Det typiske uddelingsbeløb er på 10.000-40.000 kr., da vi vægter at støtte mange, mindre projekter i hele landet.

Læs mere og søg om støtte her.

Kontakt

Nina Rytter Pedersen

Nina Rytter Pedersen

Projektkonsulent
4070 3762

Kort og kontant

Projektnavn
Veje til Vildnis
Projektejer

Egebjerg og Omegns Bylaug

Projektperiode
2019
Støttet med

72.859 kr.

Få mere at vide

Nyhedsbrev

Tilmeld dig 'Nyt om gode liv'

Få nyheder, gode råd til ansøgningsprocessen og nyt om støttemuligheder direkte i din indbakke. 

Nordea-fondens nyhedsbrev er til alle, der arbejder med projekter, hvor aktiviteter og fællesskaber er nøgleord.

Du hører fra os ca. 10 gange om året.