Vandlaboratorium - en del af ny havn og marina i Kerteminde

Vandlaboratoriet skal give de besøgende ny viden om havet, fjordene og livet i vandet.

Hvad er formålet

Projektet skal fungere som et kombineret fællesskabsareal og læringsrum og bidrage til at udvikle havneområdet.

Hvorfor støtter vi

Projektet er med til at give flere bevidsthed om havmiljøets status og sårbarhed og være en sjov og gratis oplevelse, der kombinerer leg og læring.

Et rekreativt byrum 

Kerteminde Havn & Marina er midt i en stor transformation og jeg er glad for at endnu en brik er faldet på plads. Vi kan nu lave et rekreativt byrum til glæde for alle borgere og besøgende. Og jeg er særligt glad for, at Vandlaboratoriet er opstået på baggrund af mange gode input fra lokale borgere og foreninger,
fortæller  Kasper Ejsing Olesen, Borgmester, Socialdemokratiet.

Vandlaboratoriet er en del af et nyt 1 km. langt promenadeforløb på Kerteminde Havn. Promenadeforløbet starter ved oplevelsescentret Fjord&Bælt og vil slutte på spidsen af et nyt moleforløb, som netop i disse dage er ved at blive etableret. Vandlaboratoriet vil bidrage med et nyt byrum med plads til familiers ophold og især børnenes leg og læring.

Det særlige ved netop dette byrum er, at det udspringer af havnens DNA og er udviklet med læring for øje. Via leg vil vandlaboratoriet give de besøgende viden om det hav og de fjorde, der omkranser Kerteminde.

Vandlaboratoriet Kerteminde

Leg, læring og afslapning

Vandlaboratoriet består af ca. 150 kvadratmeter sammenhængende bassiner, der i udtryk og udformning repræsenterer Noret, bugten og bæltet omkring Kerteminde. I bassinerne vil der være dyr og planter og områderne omkring bassinerne vil indbyde til leg, læring og afslapning. Et samarbejde med Fjord&Bælt betyder, at en række fremtidige aktiviteter vil tage sit udgangspunkt ved Vandlaboratoriet. Fjord&Bælts skoletjeneste vil også inddrage Vandlaboratoriet i undervisning af eleverne i de lokale skoler.

Nordea-fonden støtter projektet med 4,1 mio. kr. og sammen med støtte fra de nationale FLAG-midler fra Plan- og Boligstyrelsen på 700.000 kr. er finansieringen af anlægget derfor sikret. Vandlaboratoriet forventes at stå færdigt juni 2023.

Vandlaboratoriet bliver et tilbud, som gennem eksperimenter, leg og læring skal give besøgende ny viden om havet, fjordene og livet i vandet. Ideen om Vandlaboratoriet er blevet til i tæt dialog med Kerteminde Kommunes borgere og foreninger, hvilket vi ser som et stærkt udgangspunkt for et vellykket projekt. Vi glæder os til at dykke ned i Vandlaboratoriets oplevelser næste år, 
fortæller Uddelingschef Nordea-fonden Christine Paludan-Müller

Kontakt

none

Lene Rydal Jørgensen

Seniorprojektkonsulent
4070 3796

Kort og kontant

Projektnavn
Vandlaboratorium - en del af ny havn og marina i Kerteminde
Projektejer

Kerteminde kommune

Projektperiode
2022-2024
Støttet med

4,1 mio. kr.

Samlet budget

6,6 mio. kr.

Få mere at vide

Lasse Søndergård
Projektleder

Kerteminde Kommune

21 32 56 89

Nyhedsbrev

Tilmeld dig 'Nyt om gode liv'

Få nyheder, gode råd til ansøgningsprocessen og nyt om støttemuligheder direkte i din indbakke. 

Nordea-fondens nyhedsbrev er til alle, der arbejder med projekter, hvor aktiviteter og fællesskaber er nøgleord.

Du hører fra os ca. 10 gange om året.