Remisen Skjern

Byens nye mødested er skabt af unge for unge. Dette er præmissen bag Remisen Skjern. Initiativtagerne bag projektet så muligheden for at gøre remisen til lokalt samlingssted, hvor unge kan komme forbi og bruge stedet.

Hvad er formålet

Formålet med Remisen i Skjern er at skabe et kulturelt samlingspunkt for egnens unge. Hvor de unge inviteres ind og er med til at skabe stedets aktiviteter.

Hvorfor støtter vi

Vi støtter, fordi Remisen i Skjern har et ønske om at nedbryde den vestjyske kulturkløft og udvikle nye fællesskaber på tværs af baggrunde og social status.

Lokale initiativtagere

Der skal være nogen, som har modet og mulighederne til at satse på de unge og give dem gode oplevelser, så de kommer igen og igen,

sådan siger Thomas Vilhelmsen, en af de 8 unge lokale initiativtagere, som har været med til at fylde den gamle togremise i Skjern ud med et nyt og tidssvarende formål: at blive et samlingspunkt for ungekultur i lokalområdet.

Reddet lige før nedrivning

Remisen har i mange år ligget øde og forfalden hen og stod egentlig til at blive revet ned, men Thomas og de øvrige bagmænd og – kvinder så nogle muligheder for at gøre remisen til lokalt samlingssted. I første omgang for musikkoncerter, men drømmen er at åbne stedet op for andre typer arrangementer, der kan lokke lokale unge til at komme forbi og bruge stedet.

Unges egne ideer skal have plads

’Vi har hele tiden været opsatte på at have et godt samarbejde med de lokale ungdomsuddannelser. Der er mange 15 – 20-årige, som går på skole i Skjern og det har været en ambitionen at række ud til dem. Der er derfor blevet etableret en koncept gruppe med medlemmer fra de lokale skoler, som er med til at bestemme hvilke arrangementer, som Remisen skal afholde. ’Vi forsøger at være fødselshjælpere for de unges egne ideer, så de bliver realiseret i en eller anden form’, siger Thomas Vilhelmsen

Unge er en svær gruppe at få til at engagere sig som frivillige. Strategien er at lokke de unge med interessante tilbud. Nogle gange aktiviteter, som de selv har været med til at stable på benene. For langsomt at sluse nogle af de faste brugere ind i et uforpligtende arbejdsfællesskab og langsomt gøre dem til en del af organisationen.

Har I en god idé?

Har I en god idé til et projekt, der vil holde liv i fællesskaberne og tiltrække nye brugere til jeres mødested? Så kan I måske søge støtte fra Kulturhuspuljen på 25 mio. kr.

Hip hop banko virker

Et af de arrangementer, der udsprang af dialogen med de unge, er konceptet Hip Hop banko, hvor numrene på bankopladen er skiftet ud med 90 Hip hop numre fra forskellige tidsperioder. Når der var fuld plade, blev der fyret konfettikanoner af, og de 150 tilmeldte skabte en fest. Præmierne var doneret af det lokale erhvervsliv.

Det er et af de mest vellykkede arrangementer, vi har lavet. Vi kunne virkelig mærke, at vores ambition om at ramme de unge med et arrangement, som de selv havde været med til at skabe, lykkedes,
siger Thomas Vilhelmsen

Fra spillested til samlingspunkt

Og ambitionen for Remisen er at udvikle sig til mere end et lokalt spillested. Det må meget gerne blive et lokalt samlingspunkt – ikke bare for unge – men for alle, som har lyst til at mødes med venner og naboer. Drømmen for de otte lokale unge er, at Remisen har tilbud hver uge, som for eksempel maling af keramik eller storskærms arrangementer til fodbold slutrunder. Og drømmen er godt på vej til at blive indfriet.

Kort og kontant

Projektnavn
Remisen Skjern
Projektejer

Fonden Remisen Skjern

Støttet med

4,7 mio. kr.

Få mere at vide

Thomas Vilhelmsen
Projektleder

Fonden Remisen Skjern

5185 5084

Nyhedsbrev

Tilmeld dig 'Nyt om gode liv'

Få nyheder, gode råd til ansøgningsprocessen og nyt om støttemuligheder direkte i din indbakke. 

Nordea-fondens nyhedsbrev er til alle, der arbejder med projekter, hvor aktiviteter og fællesskaber er nøgleord.

Du hører fra os ca. 10 gange om året.