Nyt bæredygtigt liv i portnerboligen

Frederiksberg har fået et nyt forsamlingshus på hospitalsgrunden. Der arbejdes borgernært med den grønne omstilling, og forsamlingshuset har bl.a. fokus på at indgå samarbejder med små lokale aktører. Måske ’Det bæredygtige forsamlingshus’ kan inspirere til et projekt i jeres lokale mødested?

Hvad er formålet

Formålet med støtten er etableringen af et bæredygtigt forsamlingshus på Frederiksberg, hvor byens borgere og besøgende kan blive inspireret til og klogere på en bæredygtig livsstil.

Hvorfor støtter vi

Vi støtter, fordi der skabes muligheder for at skabe et borgerinddragende samlingssted, der fremmer det lokale fællesskab, samtaler og virkelysten hos byens borgere omkring en bæredygtig dagsorden.

Ingen løftede pegefingre – bæredygtighed skal drives af lyst

Udgangspunktet er, at alle kan gøre en positiv forskel i dagligdagen i forsøget på at skabe en mere bæredygtig verden. Det Bæredygtige Forsamlingshus er tænkt som et sted, hvor man kan komme og få inspiration og møde ligesindede, som gerne vil leve bæredygtigt, men måske ikke helt ved, hvor man skal begynde.

Det er vigtigt for os, at der ikke er nogle løftede pegefingre. Alle vores aktiviteter skal være drevet af lyst. Man kan godt forsøge at forandre verden og have det sjovt samtidigt’,
siger Anne Marie Jakobsen – en af initiativtagerne til Frederiksbergs nye grønne mødested

Så der vil være workshops om upcycling af tøj, fællesspisninger med fokus på grøn mad, repair cafeer og ture i lokalområdet om opsamling af regnvand til brug i haverne på Frederiksberg.

Har I en god idé?

Har I en god idé til et projekt, der vil holde liv i fællesskaberne og tiltrække nye brugere til jeres mødested? Så kan I måske søge støtte fra Kulturhuspuljen på 25 mio. kr.

God hjælp fra kommunen

Det er helt afgørende for projektet, at Frederiksberg Kommune har været behjælpelig med at skaffe bygningen. Det har været en opslidende kamp, når nu al arbejde er baseret på frivillige kræfter. Det er været svært at skaffe opbakning økonomisk uden en fysisk lokalitet. Men nøglerne til den lille portnerbolig blev overdraget i efteråret 2022, og portnerboligen er i gang med at blive sat i stand, så rammerne er i orden til al den aktivitet, gruppen drømmer om.

Alle er velkommen til at indgå samarbejde

Det grønne forsamlingshus er meget optaget af at indgå samarbejder med små lokale aktører. Og at lokalerne også bliver tilholdssted for andre foreninger eller fællesskaber, som har bæredygtighed på dagsordenen. Men også Frederiksberg Forsyning, som ligger i nærheden, er interesseret i at samarbejde om formidling af den grønne omstilling, og hvordan vi mindsker ressourceforbruget.

Vi oplever en kæmpe interesse både lokalt, men også fra andre dele af landet, som søger inspiration til, hvordan man kan arbejde borgernært med den grønne omstilling’,
siger Victor Aalund - en af initiativtagerne til at få forsamlingshuset op at stå

Huset skal være lokal katalysator for den grønne omstilling

Drømmen er, at ’Det Bæredygtige Forsamlingshus’ kan være med til at præge byudviklingen af den store hospitalsgrund, som skal udvikles til et attraktivt område med boliger.

Vi bliver forhåbentligt et hus, som kan være med til at skubbe området i en retning af et mere grønt fællesskab. Og blive et samlingssted, som har aktiviteter fra morgen til aften i bevægelsen mod en mere bæredygtig verden’,
fortsætter Victor Aalund

Det Bæredygtige Forsamlingshus har fået støtte gennem Nordea-fondens fokusområde 'Liv i det lokale'.

Kort og kontant

Projektnavn
Det Bæredygtige Forsamlingshus
Projektejer

Foreningen for Etablering af Det Bæredygtige Forsamlingshus på Frederiksberg

Støttet med

200.000 kr.

Få mere at vide

Anne Marie Jakobsen
Sekretariatet

Nyhedsbrev

Tilmeld dig 'Nyt om gode liv'

Få nyheder, gode råd til ansøgningsprocessen og nyt om støttemuligheder direkte i din indbakke. 

Nordea-fondens nyhedsbrev er til alle, der arbejder med projekter, hvor aktiviteter og fællesskaber er nøgleord.

Du hører fra os ca. 10 gange om året.