Naturrum Cimbrerhøjen

Naturrum Cimbrerhøjen skal erstatte en gammel udtjent FDF kredshytte med et nyt hus. Det nye hus skal fungere som hele byens foreningshus og tilbyde faciliteter til brugere af Hærvejen, som naturligt kommer forbi på ruten.

Hvad er formålet

Projektet vil opføre et nyt hus, som skal fungere som et fælleshus for de lokale FDF’ere og andre lokale i Aars og samtidig tilbyde brugere af Hærvejen overnatnings- og pausefaciliteter, samt formidling om Hærvejen.

Hvorfor støtter vi

Huset ligger centralt placeret på Hærvejsruten i et område uden mange faciliteter og overnatningsmuligheder for hærvejsbrugerne, derfor har Naturrum Cimbrerhøjen potentiale til at blive et sted, der understøtter møder og fællesskab mellem hærvejens brugere og lokale.

Aars får et nyt unikt foreningshus

I løbet af 2026 erstattes FDF-huset på Gislumvej i Aars af et splinternyt multifunktionelt mødested for mange forskellige foreninger og aldersgrupper. Projektet er kommet tæt på realisering med et bidrag på 5 mio. kr. fra Nordea-fonden.

Med støtten fra Nordea-fonden er mere end 70% af finansieringen på plads, og det betyder at visionen om at opføre Naturrum Cimbrerhøjen pludseligt er kommet meget tættere på. Hele projektet løber op i mere end 13 mio. kr., og vi har en stor tro på at de sidste penge er i hus i løbet af 2024,"
forklarer Brian Larsen fra gruppen bag projektet.

Naturrum Cimbrerhøjen er tænkt som et samlingspunkt både for FDF'ere og foreninger, der i dag mangler et samlingssted, samt skoleklasser og børnehaver. Desuden er Naturrum Cimbrerhøjen også tænkt som overnatningssted for de mange turister, der i sommerhalvåret cykler eller vandrer på Hærvejen og Banestien, der passerer tæt forbi.

Aars har en central placering som det knudepunkt, hvor Hærvejen deler sig i to nordlige ruter. Og derfor forventes det, at mange turister vil benytte det nye Naturrum Cimbrerhøjen som rast- og overnatningssted mens de udforsker Aars-området. 

"I den ene ende af huset planlægger vi at etablere forskellige overnatningsmuligheder, som kan bruges af vandreturister, men der er også mulighed for at overnatte i shelters eller sætte sit eget telt op. Vandre- og cykelturismen vokser stærkt i disse år, og med de nye faciliteter vil Aars helt sikkert kunne tiltrække en god portion overnattende turister," forklarer Brian Larsen, der allerede har fået positive tilkendegivelser fra både Udvikling Hærvejen og Destination Himmerland.

Projektet har været undervejs siden 2018, og er løbende blevet justeret, så der bliver mulighed for aktiviteter for alle aldersgrupper både inde og ude året rundt. Målet er at området skal summe af liv i så mange timer som overhovedet muligt og bruges af både børn, voksne og ældre:

Jeg er imponeret over, hvor omfattende projektet omkring Naturrum Cimbrerhøjen er blevet. Det tegner i den grad til at blive hele områdets samlingssted. Jeg er især glad for at der bliver plads til mange forskellige brugergrupper i alle aldersgrupper – lige fra børnehaver og skoleklasser til ældre medborgere. Og så skal vi naturligvis heller ikke glemme den øgede fokus på vandre- og cykelturismen, der vil bidrage til øget handel i området,"
forklarer borgmester Per Bach Laursen, Vesthimmerlands Kommune.

Udover Nordea-fondens støtte på 5 mio. kr. bidrager Vesthimmerlands Kommune med 2 mio. kr. 

Kontakt

none

Lene Rydal Jørgensen

Seniorprojektkonsulent
4070 3796

Kort og kontant

Projektnavn
Naturrum Cimbrerhøjen
Projektejer

FDF Aars

Projektperiode
2025-2026
Støttet med

5 mio. kr.

Samlet budget

13,7 mio. kr.

Få mere at vide

Brian Larsen
Direktør

FDF Aars

3032 9402

Nyhedsbrev

Tilmeld dig 'Nyt om gode liv'

Få nyheder, gode råd til ansøgningsprocessen og nyt om støttemuligheder direkte i din indbakke. 

Nordea-fondens nyhedsbrev er til alle, der arbejder med projekter, hvor aktiviteter og fællesskaber er nøgleord.

Du hører fra os ca. 10 gange om året.