Kongelundsfortet

Med omdannelsen af Kongelundsfortet til et outdoor kraftcenter får borgere i Dragør, Tårnby og København et helt nyt centrum for idræt, motion og fællesskaber i naturen.

Hvad er formålet

Kongelundsfortet er et tidligere militærfort placeret på sydspidsen af Amager og er omgivet af hav, strand, skov og fuglereservat. Fremover bliver det også et kraftcenter for idræt, motion og fællesskaber i naturen med udgangspunkt i fortets placering og historie.

Hvorfor støtter vi

Kongelundsfortet bliver ’konge’ som et naturens lærings- og aktivitetscenter for børn og unge. Initiativet er desuden også en vigtig brik i udviklingen af Naturpark Amager.

Viden og læring fra projektet

'Kongelundsfortet i bevægelse' har i projektperioden haft over 20.000 deltagere og har især formået:

  • At rumme besøgende i alle aldre og mange målgrupper – der er lav tærskel for deltagelse og nærvær i den brede palet af aktiviteterne.
  • At etablere et spirende foreningsliv samt forankret indsatsen
  • At rekruttere unge til foreningslivet

Læs mere i den afsluttende evaluering af projektet

I naturen og tæt på byen

Kongelundsfortet er et tidligere militærfort placeret på sydspidsen af Amager og er omgivet af hav, strand, skov og fuglereservat.

Fakta
  • Forløber i 3 år fra april 2018
  • 10-12.000 deltagere, herunder børn og unge skal aktiveres 
  • Bidrager til udvikling af stærke lokale foreninger
  • Målgruppe: alle borgere i Dragør, Tårnby og Københavns Kommune

Kongelundsfortets beliggenhed giver en unik mulighed for at få mange mennesker i bevægelse på et utal af måder. Borgere fra Dragør, Tårnby og København har let adgang, og Kongelundsfortet er et samlingspunkt som kan nås til fods, på cykel, til hest, i kajak såvel som med bil eller via offentlig transport.

Med 5,3 mio. kr. i støtte fra Nordea-fonden bliver det fremover også et kraftcenter for idræt, motion og fællesskaber i naturen. Bag projektet står DGI Storkøbenhavn i samarbejde med Dragør Kommune.

Kongelundsfortet kan være udgangspunkt for ture og aktiviteter i hele Naturpark Amager.

”Dragør Kommune glæder sig over det fremtidige samarbejde med DGI. Ikke mindst fordi vi får endnu et aktiv til kommunen til gavn for borgere i alle aldre. Det aktive udeliv har allerede gode betingelser i Dragør – og det bliver løftet yderligere! Jeg ser store muligheder for, at Kongelundsfortet bliver et kraftcenter både for Dragør og de omkringliggende kommuner”, udtaler Dragørs borgmester Eik Bidstrup 

Et væld af aktiviteter

Områdets placering muliggør et væld af aktiviteter, som orienteringsløb, mountainbike, havkajak og vandaktiviteter. Samtidig indbyder selve fortet til rappelling fra radartårnet, stand-up-paddling i voldgraven og parkour og crossfit i fæstningsanlæggets terræn.

Projektet skal først og fremmest skabe en masse aktiviteter, der forener naturoplevelser, idræt og friluftsliv – alt sammen med udgangspunkt i fortets placering og historie.

”DGI vil sammen med Dragør kommune og lokale idrætsforeninger skabe et kraftcenter for outdoor aktiviteter. Målet er at skabe idræt, motion, leg og læring for skoleklasser, børnefamilier og naturoplevelser for borgerne i Dragør, Tårnby og København”, udtaler Mogens Kirkeby, politisk ansvarlig for DGI Outdoor.

Ved tryk på afspil accepterer du cookies og sporing fra den eksterne video-leverandør.

Fortet bliver et sted for mange

Når projektet er i gang, vil der være formidlingsaktiviteter for skoleklasser i dagtimerne, idræts- og bevægelsesaktiviteter for selvorganiserede og foreninger eftermiddag og aften, samt familieaktiviteter i weekender og store events som Kongelundsfortet i bevægelse dagen og Naturens Dag.

Der skal skabes aktiviteter for mere end 10.000 deltagere, der omfatter børn og unge i skole- og institutionsregi, forenings­- og selvorganiserede idrætsudøvere, børnefamilier og borgere fra Dragør, Tårnby og København samt resten af Hovedstadsområdet.

Udover de mange aktivitetsmuligheder som Kongelundsfortet rummer i sig selv, vil det også fungere som en aktiv indgang til Naturpark Amager. 

”Kongelundsfortet bliver ’konge’ som et naturens lærings- og aktivitetscenter for børn og unge. Initiativet er desuden også en vigtig brik i udviklingen af Naturpark Amager, siger Henrik Lehmann Andersen, direktør i Nordea-fonden, som støtter gode liv.

Med de mange aktivitetsindsatser fokuserer projektet på at bygge bro mellem skoletid, fritid og familietid. 

Kontakt

none

Lene Rydal Jørgensen

Seniorprojektkonsulent
4070 3796

Kort og kontant

Projektnavn
Kongelundsfortet
Projektejer

DGI Storkøbenhavn og Dragør Kommune

Projektperiode
2018-2021
Støttet med

5,3 mio. kr.

Få mere at vide

Martin Machado
Programleder

DGI Outdoor DGI Storkøbenhavn

2129 3278

Nyhedsbrev

Tilmeld dig 'Nyt om gode liv'

Få nyheder, gode råd til ansøgningsprocessen og nyt om støttemuligheder direkte i din indbakke. 

Nordea-fondens nyhedsbrev er til alle, der arbejder med projekter, hvor aktiviteter og fællesskaber er nøgleord.

Du hører fra os ca. 10 gange om året.