Skoleelever får temauge dedikeret til søvn og digitale medier

Red Barnet og Just Human er gået sammen om projektet 'ReloadMe', som skal give studerende på ungdomsuddannelser og de ældste elever i skolen en bedre søvn i deres ofte travle hverdag.

Projektet fokus er at hjælpe unge til at finde balancen mellem skærmen og søvnen.

Derfor har projektet arbejdet for at skoler skal dedikere uge 44 til at være ugen, hvor unge skal finde en bedre balance mellem likes, scroll og søvn. 150 skoler har allerede meldt sig til temaugen.

Bryd vanerne - oprust de unges mentale sundhed

Telefonen er med overalt. Ved middagsbordet, i skoletasken og i sengen. Rigtig mange unge bliver konstant afbrudt i søvnen af telefonens lokkende lyde, vibrationer og lysende skærm. Det sker i sådan en grad, at det for mange går ud over deres indlæring og mentale trivsel. Men hvordan får man store børn og unge til at balancere det digitale liv og prioritere den livsvigtige søvn uden automatisk at blive mødt med himmelvendte øjne?

Det vil Red Barnet og Just Human sætte fokus på gennem temaugen ’ReloadMe’ i uge 44. De to organisationer har skabt en materialebank, hvor lærerne på landets skoler og ungdomsuddannelser kan finde materiale, der passer til netop deres elever.

Just Human har de seneste år med stor succes haft fokus på at skabe opmærksomhed på søvn blandt landets skoleelever. Organisationen er gået sammen med Red Barnet for at udvikle en hel temauge og samtidig sætte øget fokus på de unges digitale liv i samspil med søvn.

Når vi taler med lærere, forældre og elever, siger de ofte, at deres digitale liv har en stor indflydelse på søvn og trivsel. Derfor vil vi gerne koble de to ting. Særligt på det digitale område har Red Barnet en ekspertise, der kommer projektet til stor hjælp. På den måde kan vi både snakke om problemet med de unges manglende søvn og årsagen, der ofte bunder i et for hektisk eller problemfyldt digitalt liv,
”siger Eva Molin, projektleder i Just Human.

At sove for lidt har store konsekvenser ­– ikke mindst for børn og unge. En af verdens førende søvnforskere, Dr. Avi Sadeh, har med sin forskning vist, at en times tabt søvn, bare tre nætter i træk, koster et barn cirka to års kognitiv udvikling – det samme som to klassetrin. Samtidig går den manglende søvn også ud over den generelle trivsel og velvære.

Over 150 skoler og uddannelser har allerede tilmeldt sig årets temauge, der er den første i et foreløbigt treårigt projekt støttet af Sundhedsstyrelsen og Nordea-fonden.  

For mere information, interviews og evt. cases:
Jon Kristian Lange, seniorrådgiver hos Red Barnet og ekspert i børns digitale liv

Kort og kontant

Projektnavn
ReloadMe
Projektejer

Red Barnet

Projektperiode

2021-2024

Støttet med

853.159 kr.

Samlet budget

3,7 mio. kr.

Få mere at vide

Eva Molin
Projektleder

Just Human

4123 8902

Nyhedsbrev

Tilmeld dig 'Nyt om gode liv'

Få nyheder, gode råd til ansøgningsprocessen og nyt om støttemuligheder direkte i din indbakke. 

Nordea-fondens nyhedsbrev er til alle, der arbejder med projekter, hvor aktiviteter og fællesskaber er nøgleord.

Du hører fra os ca. 10 gange om året.