Flere millioner til gadeidrættens iværksættere

Den Nationale Platform for Gadeidræt startede som et eksperiment, og de seneste tre år har vist en kæmpe efterspørgsel på gadeidrætsaktiviteter. Platformen har støttet 373 projekter og er nået ud til 170.000 børn og unge. Den succes bygger Platformen nu videre på med nye 15 mio. kr. i støtte fra Nordea-fonden.

Gadeidrætsaktører på fællesfoto

Henrik Lehmann, direktør i Nordea-fonden, på besøg hos Platform for Gadeidræt og nogle af de unge, som tidligere har fået glæde af støtten fra gadeidræts-puljerne. Foto: Emil Lyders.

15 millioner kroner til gaden

De danske gader er fyldt med idrætsiværksættere og gode idéer. Idéer der nu får endnu flere børn og unge med i fællesskaberne omkring gadeidrætten. Med Nordea-fondens nye støtte kan iværksætterne søge støtte i Søm og Skruer-puljen til en ny skaterampe i Skørping eller søge til en parkour camp i Joker-puljen.


Med den nye støtte fra Nordea-fonden vil Platformen for Gadeidræt udvikle og udbrede gadeidrætten i Danmark. Pengene skal væk fra skrivebordene og ud at arbejde på gaden. 

Platformen har de sidste tre år uddelt 10,5 millioner kroner til gadeidrætsprojekter. Blandt de støttede projekter er Skateboard Summer Samp i Roskilde, nye parkourfaciliteter på Fyn, nye basket kurve i Aarhus og Ishøj, samt gadeidræts events i fra Nakskov til Horsens. Den nye støtte betyder, at endnu flere nye og innovative gadeidrætsprojekter landet over kan få luft under vingerne.


"Der er gang i gadeidrætten! Derfor er vi glade for at give et skub til alle de kreative, initiativrige ildsjæle, som knokler for at sætte aktiviteter i gang og på den måde skabe nye svedige fællesskaber for børn og unge over hele landet," siger Henrik Lehmann Andersen, direktør i Nordea-fonden, som støtter gode liv.

Mere ny idræt for pengene

IDAN udkom i start oktober med evalueringsrapport af Platformens arbejde. Rapporten konkluderer, at den direkte støttemodel virker ubureaukratisk og fremstår som et inspirationsfyrtårn til ’mere ny idræt for pengene’ fremadrettet.

Det boblende miljø, som vokser i et sammensurium af foreninger, for-profit-aktører, uformelle netværk, skoler, kommuner og landsorganisationer er interessant og lærerigt i forhold til nye måder at tænke udvikling, samarbejde og innovation på.

"Vi kan ikke få armene ned over støtten fra Nordea-fonden. Vi kan se, hvor meget innovation og aktivitet, der skabes når man støtter projekter, som opstår nedefra. Det er gadens ildsjæle, der er eksperterne. Vi glæder os til at blive ved med at udvikle og understøtte gadeidrætten i hele Danmark. De næste år skal vi forsat arbejde for at, de gode idéer og drømme bliver til virkelighed og at flere fællesskaber bliver til på gaden," siger Semir Catovic, Projektleder, Den Nationale Platform for Gadeidræt.


Få del i de modige midler 

Næste ansøgningsfrist er den 1. februar 2018. Alle kan søge, så længe man har en god idé, der omhandler gadeidræt.
Se mere på: www.gadeidræt.dk

Platformen for Gadeidræt inviterer til kick-off 

For at kickstarte den nye projektperiode inviterer Platformen for Gadeidræt til kick off arrangement, hvor man kan høre om resultater, fremtidige planer og mødes resten af Danmarks gadeidrætsildsjæle.




  • Vest kick-off - 24. januar 2018 - GAME Streetmekka Esbjerg 
  • Øst kick-off - 25. januar 2018 – GAME Streetmekka København


Kort og kontant

Projektnavn
National Platform for Gadeidræt
Projektejer

GAME

Projektperiode

Semir Catovic

Støttet med

15 mio. kr.

Samlet budget

15 mio. kr.

Få mere at vide

Semir Catovic
Projektleder

GAME

53545492

Nyhedsbrev

Tilmeld dig 'Nyt om gode liv'

Få nyheder, gode råd til ansøgningsprocessen og nyt om støttemuligheder direkte i din indbakke. 

Nordea-fondens nyhedsbrev er til alle, der arbejder med projekter, hvor aktiviteter og fællesskaber er nøgleord.

Du hører fra os ca. 10 gange om året.