20.000 flere unge og voksne i vandet

Det er den treårige ambition for et nyt initiativ, som Dansk Svømmeunion nu sætter i søen med 5,5 mio. kr. fra Nordea-fonden. Sammen med Dansk Svømmeunions 294 medlemsklubber udvikles nye koncepter, der skal fastholde børn og unge i svømmeklubberne og udbrede brugen af vandaktiviteter i bassin og åbent vand-svømning for voksne.

Unge piger spiller vandpolo

Vandpolo er blandt de vandaktiviteter, Dansk Svømmeunion med Aqua+Tween vil udvikle for at fastholde flere tweens i vandet. 

Aqua+ vil få flere i vandet

Hvorfor nøjes med at svømme banesvømning, når man også kan svømme ude i naturen? Hvorfor stoppe i svømmeklubben, når man kan gå til udspring?

Det er to ud af mange spørgsmål, som det helt nye projekt Aqua+ skal besvare med ambitionen om, at få 20.000 flere børn, unge og voksne til at bruge vandet til motion.


Flere tweens i svømmeklubberne

De danske svømmeklubber oplever, at en stor del af børn i alderen 7-8 år stopper i klubben, efter de har lært at svømme. I 2016 var der således 135.506 børn i alderen 0-12 år, der dyrkede svømning i en af Dansk Svømmeunions medlemsklubber, mens der i aldersgruppen 13-18 år kun var 11.375 svømmere. Altså en betydelig forskel i antallet af medlemmer i de to aldersgrupper.


I samarbejde med svømmeklubberne skal nye koncepter udvikles, der skal være attraktive for børn i aldersgruppen 8-12 år og derved fastholde dem i klubben og i vandaktiviteter på længere sigt. Konceptet Aqua+tween skal bygges op om alternative vandaktiviteter, der handler om alt andet end traditionel banesvømning.

Projektleder Mette Skat Nielsen uddyber mulighederne:


"Projektet Aqua+tween bliver en grundsten i arbejdet med at fastholde børn og unge i alderen 8-12 år, som ikke dyrker konkurrencesvømning i svømmeklubben, men som stadig har en glæde ved vandaktiviteter. Aqua+tween rummer et kæmpe potentiale, der med støtte fra Nordea-fonden skal frigøres, så vi kan skabe nye, sjove og attraktive tilbud, der kan fastholde tween-målgruppen og få endnu flere til at dyrke vandaktiviteter," udtaler Mette Skat Nielsen, udviklingskonsulent og projektleder i Dansk Svømmeunion.


Flere voksne motionister i vandet

Mange danskere bruger allerede vandet til motion og fritidsaktiviteter, men Dansk Svømmeunion og Nordea-fonden ønsker med Aqua+voksen, at få flere voksne motionister til at dyrke blandt andet åbent vand-svømning.


"I Danmark har vi alle let adgang til vand og derfor fine muligheder for at dyrke svømning som motion. Med Dansk Svømmeunions nye og målgruppeorienterede svømmetilbud håber vi, at flere danskere får lyst til at svømme sammen både i åbent vand og i den lokale svømmeklub," siger Henrik Lehmann Andersen, direktør i Nordea-fonden, som støtter gode liv.


Dansk Svømmeunion skal drive projektet Aqua+ og har stor erfaring med målgruppen i alderen 8-12 år, da en stor del af medlemmerne i de danske svømmeklubber er børn og unge. Til gengæld er motionsaktiviteter målrettet voksne et forholdsvis ubeskrevet blad i Dansk Svømmeunion, som unionen ser frem til sætte i søen.


Kontaktinformationer:

  • Mette Skat Nielsen, Dansk Svømmeunion, Udviklingskonsulent og projektleder, T: +45 4439 4481, M: +45 2916 0423, E: msn@svoem.dk
  • Morten Hinnerup, Dansk Svømmeunion, Udviklingschef, T: +45 4439 4468, M: +45 2916 0903, E: moh@svoem.dk 

Kort og kontant

Projektnavn
Aqua+
Projektejer

Dansk Svømmeunion

Projektperiode

Mette Skat Nielsen

Støttet med

5,5 mio. kr.

Samlet budget

7 mio. kr.

Få mere at vide

Mette Skat Nielsen
Udviklingskonsulent og projektleder

Dansk Svømmeunion

T: +45 4439 4481, M: +45 2916 0423

Nyhedsbrev

Tilmeld dig 'Nyt om gode liv'

Få nyheder, gode råd til ansøgningsprocessen og nyt om støttemuligheder direkte i din indbakke. 

Nordea-fondens nyhedsbrev er til alle, der arbejder med projekter, hvor aktiviteter og fællesskaber er nøgleord.

Du hører fra os ca. 10 gange om året.