Nyt projekt skal lære os, hvordan vi fastholder og engagerer frivillige

Det frivillige arbejde i danske foreninger er under pres. Mange vil gerne yde en indsats, men driftsopgaver og bestyrelsesarbejde fylder for meget og opleves som en barriere for at engagere sig som frivillig. Denne barriere vil Nyreforeningen, Høreforeningen og Bedre Psykiatri undersøge hvordan man fjerner.

Hvordan engagerer vi fremtidens frivillige?

Med 5,7 mio. kr. i støtte fra Nordea-fonden vil Nyreforeningen, Høreforeningen og Bedre Psykiatri over det næste 2½ år afprøve nye måder at engagere frivillige, som et supplement til de eksisterende lokale afdelinger.

Handling og engagement skal være i centrum for den frivillige indsats. Så vi er rigtig glade for, at vi med støtte fra Nordea-fonden får mulighed for at afprøve fleksible måder at engagere frivillige. Uden frivillige kan foreninger som vores ikke gøre det, vi er sat i verden for, så det er helt afgørende, at vi sikrer, at lokale ildsjæle fortsat har mulighed for at sætte deres virketrang i spil til gavn for fællesskabet,
siger Jane Alrø Sørensen generalsekretær i Bedre Psykiatri.

Centralt i de tre foreningers projekt er særlige dialogmøder, hvor medlemmer og potentielle frivillige får mulighed for at drøfte ønsker, behov og interesser for lokale aktiviteter, der skaber værdi for dem. Og dernæst gennem opstartspuljer og -hjælp, hvor de får mulighed for at løfte de selvvalgte indsatser i selvkørende frivilliggrupper.

Vi er glade for at støtte projektet, hvor Bedre Psykiatri, Nyreforeningen og Høreforeningen arbejder sammen for at udvikle nye måder at organisere frivillige på for at fastholde og sikre nye frivillige i fremtiden. Vi glæder os til at følge med, og vi håber at resultaterne kan komme mange organisationer og foreninger til gode,
fortæller Nordea-fondens uddelingschef Christine Paludan-Müller.

Foreningerne er netop gået i gang med detailplanlægningen og de første dialogmøder forventes at finde sted i løbet af efteråret 2023. Over de næste knap 2½ år vil projektet på tværs af de tre foreninger afholde møder i bl.a. Århus, Odense, Aalborg, København, Herning, Slagelse, Randers og Gladsaxe.

Fakta

Bedre Psykiatri, Nyreforeningen og Høreforeningen vil med støtte fra Nordea-fonden afprøve nye måder at rekruttere frivillige. Målet er at undersøge muligheden for at skabe fleksible frivilligfællesskaber, så lokale ildsjæle også i fremtiden kan – og vil - løfte relevante indsatser til gavn for pårørende og mennesker ramt af sygdom. Projekt er et pilotprojekt, som løber fra august 2023 til december 2025.

Kort og kontant

Projektnavn
Nye organiseringsformer for frivillige
Projektejer

Bedre Psykiatri

Projektperiode

2023-2025

Støttet med

5,7 mio. kr.

Få mere at vide

Lise Sjelberg
Faglig leder for organisationsteam

Bedre Psykiatri

3020 8205

Nyhedsbrev

Tilmeld dig 'Nyt om gode liv'

Få nyheder, gode råd til ansøgningsprocessen og nyt om støttemuligheder direkte i din indbakke. 

Nordea-fondens nyhedsbrev er til alle, der arbejder med projekter, hvor aktiviteter og fællesskaber er nøgleord.

Du hører fra os ca. 10 gange om året.