7 mio. kr. uddelt, men stadig 68 mio. kr. tilbage til flere grønne åndehuller

Uddannelse af havementorer i Hedehusene, bakker med vilde blomster i Eskilstrup og insekthoteller i Grenå. I dag får 13 projekter støtte fra Nordea-fondens ”Her gror vi” -pulje, som får fællesskaberne til at spire over hele landet.

Flere grønne åndehuller på vej i byerne 

I disse dage sender Nordea-fonden beskeder ud til de første projekter, der har modtaget støtte fra den første uddelingsrunde af "Her gror vi"-puljen.

13 foreninger og organisationer får del i 7,1 millioner kroner i puljens første uddelingsrunde, og de er nu offentliggjort. Mange af de støttede projekter er mindre anlægs- og facilitetsprojekter, der omdanner byrummet til grønne åndehuller og samlingssteder i byerne. Samtidig muliggør projekterne også en bred vifte af udendørs aktiviteter og oplevelser i bynaturen.

Almennyttige boligselskaber og lokale menighedsråd får støtte

Et godt eksempel er Charlottekvarteret i Hedehusene, som har modtaget 866.000 kr. til at skabe nye rekreative områder i et almennyttigt boligområde. Der skal nu anlægges bede med køkkenhaver, plantes spiselige planter og træer, og skabes levesteder for insekter.

I Serritslev i Nordjylland omdannes et område, ejet af den lokale kirke, til et grønt mødested, der skal styrke det sociale fællesskab på tværs af generationer. Området skal øge biodiversiteten og aktivitetsmulighederne for byens borgere, herunder en ny skov med danske træsorter.

Større fokus på bæredygtighed er den nye virkelighed

Som noget nyt har Nordea-fonden stillet krav om, at alle ansøgere forholder sig til miljømæssig og social bæredygtighed i deres projekter, ligesom der er blevet lagt vægt på borgerinddragelse og biodiversitet.

I forhold til social bæredygtighed har mange projekter fokuseret på at skabe værdi for flere brugergrupper og at skabe tilgængelighed for personer med handicap og andre sårbare grupper, så flere kan blive en del af fællesskabet.

Jeg er vildt begejstret for den idérigdom og det engagement i lokalsamfundenes fællesskaber, som de støttede projekter er udtryk for. Danmark er fyldt med både frivillige ildsjæle og professionelle aktører, der virkelig lægger sig i selen for at fremme biodiversiteten, styrke sammenhængskraften, og skabe gode liv i byerne,"
siger Henrik Lehmann Andersen, adm. direktør i Nordea-fonden.

Den miljømæssige bæredygtighed i projekterne afspejles bl.a. i valget af genbrugsmaterialer, brug af lokale, certificerede, og holdbare materialer, affaldshåndtering, og beskyttelse af naturen.

Der er stadig mulighed for at søge!

"Her gror vi"-puljen har fire deadlines, som løber over foråret 2024. Den samlede pulje er på 75 mio. kr. Det betyder, at der stadig er mulighed for at søge puljen. Deadlines og svardatoer er som følger:

  • Deadline 1: 4. januar 2024 – svar i februar 2024

  • Deadline 2: 6. februar 2024 kl. 12 – svar i marts 2024

  • Deadline 3: 5. marts 2024 kl. 12 – svar i april 2024

  • Deadline 4: 16. april 2024 kl. 12 – svar i maj 2024

Har du lyst til at søge puljen? Så læs mere her.

Hvis man ikke når at søge "Her gror vi"-puljen, så er der andre støttemuligheder. F.eks. fokusområdet "Liv i det lokale", hvor man kan søge op til 200.000 kr. til lokale projekter.

”Liv i det lokale” kan søges hele året rundt.

Kort og kontant

Projektnavn
Her Gror Vi
Projektperiode

2023-2024

Støttet med

75 mio. kr.

Få mere at vide

Thomas Houkjær
Kommunikationskonsulent

Nordea-fonden

Nyhedsbrev

Tilmeld dig 'Nyt om gode liv'

Få nyheder, gode råd til ansøgningsprocessen og nyt om støttemuligheder direkte i din indbakke. 

Nordea-fondens nyhedsbrev er til alle, der arbejder med projekter, hvor aktiviteter og fællesskaber er nøgleord.

Du hører fra os ca. 10 gange om året.