240 grønne idéer til flere byfællesskaber

Nordea-fonden har modtaget 240 projektidéer fra hele Danmark til Her gror vi-puljen. Drømme om grønne oaser, mødesteder, aktivitetsområder og fællesskaber går igen. Puljen er nu lukket for ansøgninger.

Grønne bydrømme for 158 mio. kr. 

Vi gør det i hovedstaden. I forstæderne. I provinsbyerne. I småbyerne. Drømmer om grønne oaser, hvor vi kan mødes og dyrke fællesskaberne. 

Det står klart, efter at Nordea-fonden netop har modtaget hele 240 ansøgninger i anden og sidste ansøgningsrunde til Her gror vi-puljen på 50 mio. kr.

Puljen er søsat for at få bynaturen til at gro og fællesskaberne til at vokse, og den er nu lukket for ansøgninger. Nåede man ikke at søge puljen, så er der andre støttemuligheder. F.eks: 

Her gror vi, runde 2, Danmarkskort
De 240 ansøgninger kommer fra hele Danmark. 

Ansøgerne har vidt forskellige idéer og afsæt, men mange drømmer om byparker, naturlegepladser og samlingssteder. Med natur, bæredygtighed og fællesskab som omdrejningspunkter. 

Det er idéen om et grønt mødested som afsæt for borgerdrevne aktiviteter i Aarhus og en læringslegeplads for bæredygtige løsninger i Roskilde gode eksempler på. 

Størstedelen af ansøgerne er foreninger, mens en del ansøgninger kommer fra selvejende og kommunale institutioner. De 240 ansøgere får svar i juni 2023. 

Læs mere om Her gror vi-puljen

240 idéer i hele Danmark

I de 240 ansøgninger er der i alt ansøgt for 158,7 mio. kr. med et gennemsnit på 661.560 kr. pr. ansøgning. Der er kommet ansøgninger til Her gror vi-puljen fra hele landet:

  • Region Hovedstaden: 44
  • Region Midtjylland: 61
  • Region Nordjylland: 41
  • Region Sjælland: 33
  • Region Syddanmark: 61

Ses der på kommunerne, så er det fra Danmarks to folkerigeste kommuner, Nordea-fonden har modtaget de fleste ansøgninger. 20 ansøgninger kommer fra aktører i Københavns Kommune, mens 18 kommer fra aktører i Aarhus Kommune. Hele 11 ansøgninger kommer fra aktører i Thisted Kommune. 

I alt er der kommet ansøgninger fra foreninger og organisationer beliggende i 77 af landets 98 kommuner i anden ansøgningsrunde.

Bæredygtighed er et nøgleord

I forbindelse med Her gror vi-puljen har Nordea-fonden stillet krav om, at alle ansøgere forholder sig til deres projekts miljømæssige og sociale bæredygtighed.

På den miljømæssige front kan det være tiltag, der mindsker projektets klimaaftryk og øger genbrugen af materialer, mens det på den sociale front kan være tiltag, der skaber lokal sammenhængskraft eller befordrer mangfoldigheden. 

Med Her gror vi-puljen forsøger vi at inspirere ansøgerne til at tage flere bæredygtige valg. For at passe bedre på vores klode og få flere med i fællesskaberne. Vi tror på, at mange små tiltag tilsammen kan gøre en stor forskel
siger Henrik Lehmann Andersen, direktør i Nordea-fonden

De mange bæredygtige idéer og handlinger vil blive opsamlet og delt bredt, så de kan inspirere andre foreninger og organisationer. 

364 ansøgninger fra 206 byer

Her gror vi, samlede ansøgninger, Danmarkskort
I alt har Nordea-fonden modtaget 364 ansøgninger. 

Nordea-fonden åbnede Her gror vi-puljen 7. september 2022 med ansøgningsfrister 16. november 2022 og 22. februar 2023. 

I alt har fonden modtaget 364 ansøgninger fra 206 forskellige byer/bydele i hele Danmark. Der er samlet søgt for 236 mio. kr. med et gennemsnit på 651.084 kr. Ansøgningerne kommer fra aktører i 84 af landets 98 kommuner. 

Ansøgere fra første runde modtager svar i marts 2023, mens ansøgere fra anden runde modtager svar i juni 2023. 

Fakta om Her gror vi-puljen
  • Her gror vi-puljen støtter projekter, der fremmer gode liv i byen med fokus på at bidrage til bynaturen og styrke blå og grønne fællesskaber. 
  • Alle almennyttige organisationer - dvs. foreninger samt selvejende- og offentlige institutioner - kunne søge  fra 200.000 kr. til 1 mio. kr. fra puljen.
  • Nordea-fonden modtog 124 ansøgninger i første ansøgningsrunde med frist 16. november 2022. Ansøgere fra første runde får svar i marts 2023. 

Læs mere om puljen her

Kort og kontant

Projektnavn
Her gror vi-puljen
Projektejer

Nordea-fonden

Projektperiode

2022-2023

Samlet budget

50 mio. kr.

Få mere at vide

Marie Høstrup Andersen
Projektleder, Her gror vi-puljen

Nordea-fonden

4070 3772

Nyhedsbrev

Tilmeld dig 'Nyt om gode liv'

Få nyheder, gode råd til ansøgningsprocessen og nyt om støttemuligheder direkte i din indbakke. 

Nordea-fondens nyhedsbrev er til alle, der arbejder med projekter, hvor aktiviteter og fællesskaber er nøgleord.

Du hører fra os ca. 10 gange om året.