5 mio. kr. til at styrke bæredygtighed og lokale fællesskaber

Nordea-fondens ’Dele-pulje’ er nu lukket. 373 projekter over hele landet har fået støtte til blandt andet at kunne dele plæneklippere, tøj og kæpheste.

Stor lyst til at dele lokalt 

Nordea-fondens 'Dele-pulje' er nu tømt. 5 mio. kr. er uddelt til 373 projekter over hele Danmark.

Blandt de støttede initiativer er 'Rid på Kæphest i Ho', hvor en støtte på 8.000 kr. har skabt et nyt samlingspunkt i Ho i Nordjylland. Grundejerforeningen Haveløkken i Odense har fået støtte til at anskaffe en fælles, miljøvenlig plæneklipper, som nu erstatter 24 individuelle maskiner. Og spejderne i Gullestrup har fået penge til at oprette en tøjbank, hvorfra de tilbyder at nye medlemmer kan få en brugt eller ny FDF-skjorte, så alle børn kan føle sig som en del af fællesskabet. 

Den store interesse for ’Dele-puljen’ understreger vigtigheden af fællesskab, lokalt engagement og demonstrerer en ny bevidsthed om deleøkonomiens bæredygtighed, når nyt materiel skal anskaffes. 

Uddelingschef Christine Paludan Müller deler sin begejstring for de mange fine tiltag, puljen har skabt:  

Gennem 'Dele-puljen' har vi set, hvordan kreative og bæredygtige tiltag kan skabe en markant forskel. Det er fantastisk at opleve sådan en bred og engageret indsats for bæredygtighed og fællesskab over hele landet". 
Se alle Dele-pulje projekterne her

Lad dig inspirere af de i alt 373 projekter, som har fået støtte gennem Dele-puljen.
Måske har nogle nær dig fået støtte? Se dem her.

Hele landet er repræsenteret 

Statistikken for 'Dele-puljen' viser en stor spredning af støtte på tværs af landet. Region Midtjylland har fået 26% af den samlede støtte, tæt fulgt af de øvrige regioner. Altså en stor geografisk diversitet i støtten, som understreger fondens engagement over hele Danmark. 

Dele-puljen - overblik over uddelinger

Fortsat mulighed for støtte 

Selvom 'Dele-puljen' nu er tømt, er der fortsat gode muligheder for at søge støtte til lokale projekter rundt omkring i landet. Nordea-fonden opfordrer alle interesserede til at søge om midler til deres projekter gennem fokusområdet 'Liv i det Lokale', som årligt uddeler 50 millioner kroner til mere end 1.500 lokale projekter.  

Kort og kontant

Projektnavn
Dele-puljen er uddelt
Projektejer

Nordea-fonden

Projektperiode

2023

Støttet med

5 mio. kr.

Nyhedsbrev

Tilmeld dig 'Nyt om gode liv'

Få nyheder, gode råd til ansøgningsprocessen og nyt om støttemuligheder direkte i din indbakke. 

Nordea-fondens nyhedsbrev er til alle, der arbejder med projekter, hvor aktiviteter og fællesskaber er nøgleord.

Du hører fra os ca. 10 gange om året.