Udsatte børn og unge fra Nørrebro skal have en plads i lokale foreningsfællesskaber

Fra gadehjørne til målstolpe. Udsatte unge skal i gang på boldbanen, dyrke yoga og lave mad i fællesskab. Boligselskabet AKB København sikrer, i tæt samarbejde med bl.a. foreningen Brobold, åbne idrætsaktiviteter for udsatte børn og unge på Nørrebro de næste 10 år.

Åbne aktiviteter skal give børn og unge fra Nørrebro et trygt mødested

Nørrebro er ikke alene en tæt befolket bydel med ganske få idrætsfaciliteter, men bydelen rummer også en stor gruppe af udsatte børn og unge, der ikke har mulighed for at deltage i den organiserede foreningsidræt.

Det vil Boligselskabet AKB, København sammen med blandt andet Brobold rette op på gennem projektet ’Nørrebro Samles På Banen’. Med 5,5 mio. kr. fra Nordea-fonden bliver det muligt at lave opsøgende arbejde og tilbyde et bredt spekter af åbne aktiviteter som f.eks. fodbold, klatring, yoga, dans og fælles madlavning for en overset og udsat del af beboerne.

Med denne støtte kan vi give en masse, ofte sårbare børn og unge, der står udenfor foreningslivet, mulighed for at dyrke sport og ikke mindst blive en del af et fællesskab,
siger Søren-Emil Schütt, medlem af bestyrelsen i både AKB, København og Brobold.

Projektet er både nytænkende og usædvanligt, da Nørrebro United og AKB, Københavns boligafdeling, Lundtoftegade, har stået bag en omfattende og langvarig beboerinddragelse. Sammen med det tætte samarbejde med lokale foreninger og Københavns Kommune vil det være med til at sikre en forankring i lokalområderne.

Nørrebro samles på banen
Nordea-fonden støtter, at flere børn og unge kommer godt på vej. Med projekt Nørrebro Samles På Banen, får børn og unge bosat i almennyttige boligområder mulighed for at blive en del af et foreningsfællesskab, hvor de kan være aktive og bruge tid med andre. Det tror vi, er med til at skabe flere gode liv,
siger Nordea-fondens uddelingschef Christine Paludan-Müller.

Projektet har allerede modtaget støtte fra Realdania, Lokale- og Anlægsfonden og Københavns Kommune til etablering af de bevægelsestorve, der skal danne ramme om de forskellige former for idræt og samvær. Boligselskabet AKB, København og Brobold har forpligtet sig til at drive faciliteterne i mindst 10 år.

Fakta om ’Nørrebro Samles På Banen’

Boldklubben Nørrebro United og afdelingsbestyrelsen i Boligselskabet AKB, Københavns boligafdeling, Lundtoftegade, har stået bag projektudvikling og fundraising.

Nørrebro United skal i samarbejde med folk fra helhedsplanen, Nørrebrobyggerne, være projektledere på faciliteringen af bevægelsestorvene, der anlægges i to af Boligselskabet AKB, Københavns boligafdelinger: Lundtoftegade og Titanparken. Der vil både være holdtræning og åbne forløb. 

Projektet er udviklet i samarbejde med og følges af erhvervsPhD-studerende, Aske Tybirk Kvist, fra Roskilde Universitet.

Projektets parter:

  • Boligselskabet AKB, København
  • Afdelingsbestyrelsen i Lundtoftegade
  • Brobold (bestående af boldklubberne BK Skjold, BK Vestia og Nørrebro United)
  • Helhedsplanen, Nørrebrobyggerne
  • Københavns Kommune

Kort og kontant

Projektnavn
Nørrebro samles på banen
Projektejer

Boligselskabet AKB, København

Projektperiode

2023-2026

Støttet med

5,5 mio. kr.

Få mere at vide

Helle Holsøe
Kundechef

Boligselskabet AKB, København

2672 2631

Nyhedsbrev

Tilmeld dig 'Nyt om gode liv'

Få nyheder, gode råd til ansøgningsprocessen og nyt om støttemuligheder direkte i din indbakke. 

Nordea-fondens nyhedsbrev er til alle, der arbejder med projekter, hvor aktiviteter og fællesskaber er nøgleord.

Du hører fra os ca. 10 gange om året.