Parforhold og forældreskab

Projektet 'Parforhold og forældreskab' vil styrke parforholdet og begge forældres relation til barnet.

Styrke forældrenes relation til barnet

Projektet 'Parforhold og forældreskab' vil bidrage til, at begge forældre får et ligeværdigt forhold til deres barn. Det styrker barnets trivsel at have en stærk tilknytning til begge forældre. Projektet vil samtidig flytte fokus fra fødsel og forældreskab til parforhold og forældreskab, for derved bl.a. at styrke en tryg tilknytning mellem barnet og begge forældre.

MEA - Húsið fyri familjumenning (Huset for familieudvikling - MEA betyder på latin Min Familie) skal de kommende to år undersøge hvilken betydning relationen mellem forældre har på barnets trivsel.

Projektet vil bygge videre på det offentlige tilbud på Færøerne om mødregrupper i barnets første 18 måneder ved at tilbyde en fortsættelse og udvidelse af disse grupper efter barnets 18. måneder nu med deltagelse også af fædrene. Ved at fortsætte en understøttelse og løbende kontakt til barnet efter de 18 måneder hjælpes den nye familie med at skabe en tryg tilknytning til barnet, og hvor fokus er på at skabe en stærk tilknytning til begge forældre.

De færøske børnefamilier

Vígdis Skorheim, direktør for MEA, påpeger, at det som de ønsker med dette projekt, er at åbne op for forældres deltagelsesmuligheder, og dermed styrke relationen til barnet. Det er ikke parforholdet i sin essens der er af interesse, men relationen imellem de to parter, og det faktum, at der er et barn, hvis trivsel er direkte afhængig af kvaliteten af denne relation:

Ved at bygge videre på mødregruppe konceptet på Færøerne, øjner vi en mulighed for at udvikle et tilbud, som tiltaler begge forældre. Dette projekt skal derfor sørge for et smidigt emneskift i mødregrupperne, fra fødsel og forældreskab, til parforhold og forældreskab. Med dette tilbud, som skal virke for en ligeværdig tilknytning til barnet, håber vi at skabe en forandring, i den anskuelse og tilgang, vi hidtil har haft om den færøske børnefamilies første tid. Ved at arbejde med relationen mellem forældrene, efter at to er blevet til tre, vil vi styrke børnene og deres muligheder for tryg deltagelse her i livet,"
siger Vígdis Skorheim, direktør for MEA.

Projektet vil vare i to år, og resultere i, at børnefamilier og fagpersoner får konkrete værktøjer og undervisningsmateriale på baggrund af den producerede viden.

Udover Nordea-fondens støtte på 730.952,00 kr. bliver projektet også støttet af det færøske erhvervsliv.

Vil du vide mere om dine støttemuligheder på Færøerne, så læs mere her.

Kort og kontant

Projektnavn
Parforhold og forældreskab
Projektejer

MEA-húsið fyri familjumenning

Projektperiode

2023-2025

Støttet med

730.952 kr.

Samlet budget

866.192 kr.

Få mere at vide

Vígdis Skorheim
Direktør

MEA-húsið fyri familjumenning

00298 224921

Nyhedsbrev

Tilmeld dig 'Nyt om gode liv'

Få nyheder, gode råd til ansøgningsprocessen og nyt om støttemuligheder direkte i din indbakke. 

Nordea-fondens nyhedsbrev er til alle, der arbejder med projekter, hvor aktiviteter og fællesskaber er nøgleord.

Du hører fra os ca. 10 gange om året.