Ny multipark i Skanderborg giver børn og unge et helt særligt mødested

Skanderborgs børn og unge kan nu for alvor begynde at glæde sig til deres nye aktivitets- og mødested, som endda har taget et gevaldigt ambitionshop. Med Nordea-fondens netop tildelte støtte i hånden, kan foreningen bag multiparken snart sætte skub i projektet.

Der var stor glæde i Skanderborgs Aktive Mils bestyrelse, da de modtog nyheden om, at deres ansøgning til Nordea-fonden var blevet til en reel støtte. 

Jeg vidste jo, hvornår fonden skulle træffe sin afgørelse, og da de ikke ringede samme dag, nåede jeg da lige at tænke ’øv’. Vi har haft en fantastisk god dialog med Nordea-fonden, og de har helt fra start været vilde med projektets vision og målsætninger. Samtidig har de i høj grad været med til at hæve ambitionerne og flytte projektet til det kvalitetsniveau, det har i dag. Foruden midlerne er vi derfor enormt taknemmelige for samarbejdsprocessen og alle de tilretninger, som dialogen har kastet af sig. Vi er slet ikke i tvivl om, at vi kommer til at opføre en Multipark, der bliver helt unik og vigtig for vores børn og unge,
fortæller en glad og lettet formand, Anne Heeager. 

Ambitionshop med fordoblet budget

At ambitionsniveauet for Multiparken er hævet afspejler sig med al tydelighed i projektets budget, der med en sum på over 12 millioner er næsten fordoblet ift. det oprindelige budget. De gode dialoger med Nordea-fonden har været suppleret af kyndig rådgivning fra Lokale og Anlægsfonden, og begge har givet Multiparken et kæmpemæssigt kvalitets- og innovationsløft. Særligt har fondene været optagede af at skabe et klart helhedsgreb for området, der forløser potentialet i Multiparkens unikke placering i forhaven på en børne- og ungdomsklub.    

En klar styrke ved projektet er koblingen mellem Multiparken og Sct. Georgsgården. Den kombination giver helt nye muligheder for den selvorganiserede brug af parken, og samtidig er det en nytænkende måde at drive SFO og klub på. Det grundlag genererer gode betingelser for at skabe et mødested, hvor fokus er på børns trivsel, tilknytning og tryghed gennem styrkede fællesskaber,
udtaler Nordea-fondens uddelingschef Christine Paludan-Müller.

Inddragelse sikrer afsæt i børnenes behov

Helt fra starten i 2020, da fem forældre bankede på hos Sct. Georgsgården med en fælles drøm om en Multipark, er der blevet gået grundigt til værks. Det har været et kardinalpunkt for foreningen at indsamle masser af viden og information udefra samt at sikre, at de idéer, der opstod undervejs i processen, blev trykprøvet, dels hos de kommende brugere, dels blandt eksperter som DGI og ansvarlige for lignende skate- og multiparker.  

Og netop den løbende brugerinddragelse er et element, der har skabt plusser i bogen hos Nordea-Fonden, og som i tildelingsprocessen flyttede Multiparken fra bunken af kandidater over på den betydeligt mindre liste med fondsstøttede projekter. Christine Paludan-Müller tilføjer, at en handlingsplan for tæt og kontinuerlig inddragelse er noget fonden ser positivt på. 

Vi er særligt imponerede over inddragelsesprocessen, som hele vejen har favnet gruppen af interessenter med et naturligt særligt fokus på børn og unge og på forskellige eksperter, der har kvalificeret de mange idéer og ønsker for parken. Vi bemærker i den forbindelse ambitionen om fortsat involvering af børn og unge - bl.a. via det nedsatte brugerråd - som skal motivere til ejerskab frem mod den færdigetablerede park, og som derudover er tænkt ind i den videre drift af Multiparken,
fortæller Christine Paludan-Müller.

Og samskabelsen om Multiparken med børn og unge er også noget Carsten Bjerre, leder af Sct. Georgsgården, særligt glæder sig til.

Hver dag bliver jeg mødt af børn og unge, der spørger, hvornår Multiparken står klar. De glæder sig virkelig til det enorme løft af udearealerne, der bliver åbne for alle både dag og aften. Og det gør vi voksne naturligvis også. Vi tror på, at der er fritidspædagogisk fremtid i det her – ikke mindst i en tid, hvor vi skal give flere børn og unge lyst til bevægelse og mod på at indgå i sociale fællesskaber. Det får vi fantastiske muligheder for nu,  
siger Carsten Bjerre. 

Multiparken forventes at indvies i foråret 2024.

En Multipark tæt på skov, sø og by: Den nye oversigtstegning af området viser ambitionen om at skabe et aktivitets- og mødested for de lokale børn og unge. 

Multipark Skanderborg

Kort og kontant

Projektnavn
Multiparken i Skanderborg
Projektejer

Skanderborgs aktive mil

Projektperiode

2023-2024

Støttet med

4 mio. kr.

Få mere at vide

Anne Heeager
Formand

Foreningen Skanderborgs Aktive Mil

29398483

Nyhedsbrev

Tilmeld dig 'Nyt om gode liv'

Få nyheder, gode råd til ansøgningsprocessen og nyt om støttemuligheder direkte i din indbakke. 

Nordea-fondens nyhedsbrev er til alle, der arbejder med projekter, hvor aktiviteter og fællesskaber er nøgleord.

Du hører fra os ca. 10 gange om året.