Naturpark Amager åbner nye faciliteter langs vandet

En ny badezone, rum til læring og anløbsbroer til eksempelvis kajakker. En række nye tilbud langs vandet ved Naturpark Amager er klar til at blive taget i brug af københavnere og andre nysgerrige gæster.

Flere får adgang til natur- og friluftsoplevelser 

De fleste københavnere kender sikkert Amager Fælled, Kalvebod Fælled og måske endda også Naturpark Amager. Det store grønne område på det vestlige og sydlige Amager er hjemsted for et rigt dyre- og planteliv og har været et yndet udflugtsmål i adskillige år.

Langs med fælleden løber Københavns havn, sluseløbet og Kalveboderne, og nu bindes vandet og landet tættere sammen, så besøgende kan opleve begge elementer på nærmeste hold.

Klar til besøgende fra 8. juni 2023

En række nye tiltag og faciliteter er klar til at tage imod københavnere og andre gæster. Det omfatter blandt andet en ny badezone ved Byskoven, hvor der også er et nyt madpakkehus, og både nord og syd for slusen er der adgang til vandet via nye flydebroer og trædæk.

Derudover er der nord for slusen skabt et nyt udkigspunkt, aktivitetsbaner og en pavillon, hvor der er mulighed for at undervise i naturen og livet over og under vandet.

Både ved badezonen ved Byskoven og ved det nye læringsmiljø nord for havneslusen er der etableret nye toiletter. Alle faciliteterne ligger i naturparken og langs Amager Fælled og Havneringen og er oplagte udflugtsmål for københavnerne. De kan også benyttes af skoler og institutioner.

De nye tilbud og faciliteter indvies officielt 8. juni og er opført med støtte fra Nordea-fonden, Lokale- og Anlægsfonden og Friluftsrådets udlodningsmidler til Friluftsliv. Partnerskabet bag Naturparken består af Naturstyrelsen, Københavns Kommune, Tårnby Kommune, Dragør Kommune og By&Havn.

Kort og kontant

Projektnavn
Naturpark Amger
Støttet med

55 mio. kr.

Nyhedsbrev

Tilmeld dig 'Nyt om gode liv'

Få nyheder, gode råd til ansøgningsprocessen og nyt om støttemuligheder direkte i din indbakke. 

Nordea-fondens nyhedsbrev er til alle, der arbejder med projekter, hvor aktiviteter og fællesskaber er nøgleord.

Du hører fra os ca. 10 gange om året.