Aqtiv Esbjerg Strand bliver et mekka for vandhunde

Esbjerg Kommune går nu i gang med at realisere anden fase af det ambitiøse projekt Aqtiv Esbjerg Strand - Esbjergs vandeksperimentarium. Allerede medio 2024 forventes de mange nye vandsportsfaciliteter, som er på tegnebrættet, at være klar til brug. Nordea-fonden støtter projektet med 12,2 mio kr.

Nye vandsportsfaciliteter på vej ved Aqtiv Esbjerg Strand

Nu kan alle vandglade glæde sig til endnu flere vandsportsfaciliteter og -aktiviteter ved Aqtiv Esbjerg Strand – Esbjergs nye vandeksperimentarium i lagunen rundt om den kunstige havneø. En wakeboardkabelbane, en agilitybane, en havkajakteknikbane, en kanoslalombane, en vandpolo/SUP–kombibane og flere svømmebaner er blot nogle af de mange nye faciliteter, som er på vej ved Aqtiv Esbjerg Strand.

Med støtte fra Nordea-fonden på 12,2 mio. kr. og i alt 3,4 mio. kr. fra andre fonde og virksomheder kan Esbjerg Kommunes ambitiøse planer for Aqtiv Esbjerg Strand nu realiseres fuldt ud. Det nye, attraktive vandanlæg, vil, når det er fuldt udbygget, skabe et mekka af muligheder ved, på og i vandet for både byens borgere og turister, uanset om man er til afslapning, vandlege eller sport.

Det er en fantastisk mulighed, vi nu har fået, for at kunne skabe endnu mere liv og aktivitet ved Aqtiv Esbjerg Strand. Alle uanset alder får mulighed for at kaste sig ud i et væld af vandaktiviteter, der inviterer til både idræt, leg og læring. Det bliver et nyt, rekreativt udflugtsmål og mødested, som bliver endnu et aktiv for vores kommune og noget, som vi alle kan være stolte af. Jeg vil gerne sige en kæmpestor tak til Nordea-fonden og til alle de fonde og virksomheder, der med generøse bidrag har støttet projektet,"
siger borgmester i Esbjerg Kommune, Jesper Frost Rasmussen.

Støtte til både anlæg og drift

Nordea-fonden har foruden en særdeles rundhåndet støtte på 10,2 mio. kr. til selve anlægget af anden fase af projekt Aqtiv Esbjerg Strand også bidraget med 2 mio. kr. til grej, events, aktiviteter og til, at der i to år kan ansættes en aktivitetsmedarbejder, som kan være med til at løbe brugen af anlægget i gang.

Esbjerg kan godt begynde at glæde sig. Aqtiv Esbjerg Strand kommer til at byde på nogle fantastiske vandsportsfaciliteter - for både børn og voksne. Det bliver et mekka for vandhunde, og der bliver plads til alle – lokale foreninger, borgere og turister. Vi ved, at aktive fællesskaber er en stærk forudsætning for at skabe gode liv. Derfor er vi hos Nordea-fonden stolte af at støtte de mange fællesskaber, som nu kan blive skabt omkring Aqtiv Esbjerg Strand,"
siger Nordea-fondens uddelingschef, Christine Paludan-Müller.

Også formand for Kultur & Fritidsudvalget i Esbjerg Kommune, Jakob Lose, glæder sig over den store økonomiske opbakning til projektet og udsigten til fællesskaber omkring endnu flere aktivitetsmuligheder:

Realiseringen af Aqtiv Esbjerg Strands fase to er kun mulig, fordi så mange fonde og virksomheder har valgt at bakke op om projektet. Det er et flot eksempel på, hvordan vi sammen skaber rammer for det gode liv. Aqtiv Esbjerg Strand bliver et nyt, attraktivt fritidstilbud, som styrker lokale aktiviteter og skaber stærke fællesskaber. Allerede da første fase af projektet med sauna, omklædning og flydebro mv. stod klar til brug i sommeren 2023, fik stedet hurtigt mange brugere. Det populære sted er blevet byens nye oase. Med de mange nye faciliteter, som nu føjes til med afsæt i brugernes ønsker, kan endnu flere brugere – både borgere og foreninger - i fremtiden få glæde af Aqtiv Esbjerg Strand".
...

Esbjerg Kommune forventer, at de nye vandsportsfaciliteter, som indgår i anden fase af projekt Aqtiv Esbjerg Strand, er klar til brug medio 2024.

Fakta 

2. fase af projekt Aqtiv Esbjerg Strand består bl.a. af:

  • Wakeboardkabelbane inkl. startbro og obstacles
  • Agilitybane
  • Flydebroer
  • Havkajakteknikbane
  • Kanoslalombane
  • Vandpolo/SUP–kombibane
  • Minibaner
  • SUP-yogabane
  • Legebøjer med håndtag og målbøjer
  • Militærsvømmebane
  • 50 m-svømmebaner
  • Skilte
  • Hvileflydeponton
  • Inventar til grejdepot.

Udover Nordea-fonden har følgende støttet Aqtiv Esbjerg Strand: Claus Sørensens Fond, Johan Hoffmann Fonden, Alice og Tage Sørensen Fond, Esbjerg Fonden, ObbekjerFonden, Villemoes Holding ApS, Foga Consult ApS, Newcastle Marine Services Ltd. og O.S. Energy GmbH.

Læs mere om Aqtiv Esbjerg Strand her

Kort og kontant

Projektnavn
Aqtiv Esbjerg Strand
Projektejer

Arne Nikolajsen, v. Esbjerg Kommune

Projektperiode

2023–2026

Støttet med

12,2 mio. kr.

Få mere at vide

Birthe Nørgreen
Kontorchef

Esbjerg Kommune

27 24 50 74

Nyhedsbrev

Tilmeld dig 'Nyt om gode liv'

Få nyheder, gode råd til ansøgningsprocessen og nyt om støttemuligheder direkte i din indbakke. 

Nordea-fondens nyhedsbrev er til alle, der arbejder med projekter, hvor aktiviteter og fællesskaber er nøgleord.

Du hører fra os ca. 10 gange om året.