Mig og min by

Projektet Mig og min by sætter en ramme for, at børn kan få nye opfattelser og fornemmelser af deres by, sig selv og hinanden - alt sammen gennem leg og læring.

Hvad er formålet

Formålet med projektet Mig og min By er at give flere børn mulighed for at lære mere om kulturen omkring dem. Derudover får børnene en mulighed for at blive en del af deres bys kultur og historie.


Hvorfor støtter vi

Nordea-fonden støtter projektet, da det giver børn en mulighed for at lære om og blive en del af deres bys kulturhistorie.

Lokalhistorie i øjenhøjde for børn

Forstår børnehavebørnene deres lokale historie? Og at de selv er en del af den?

Museum Vestsjælland og Vardemuseerne giver netop børn denne mulighed med projektet 'Mig og min by'. Målet er, at 15.000 børn deltager i projektet på landsplan og bliver rustet til at være kulturelle medborgere i deres lokalmiljø.

”Det handler om at anerkende børnene som kulturelle medborgere, der har lige så meget ret til at møde deres lokale kulturhistorie i øjenhøjde, som de voksne har,” siger Marlene R. H. Kramm, undervisnings- og udviklingsansvarlig, Skoletjenesten, Museum Vestsjælland.

Børnene er med til at lave udstillingen sammen med deres lokale museum. Det er en udstilling, som de kan lege og sanse sig igennem, og som samtidig åbner op for et nyt blik på deres by, og det historiske fællesskab de er en del af. Udstillingen produceres i to ens sæt, som cirkulerer sideløbende i Øst- og Vestdanmark og når ud til foreløbig ti lokalmuseer. 

”Museer er indrettet med fokus på de voksne. Der er måske et børnehjørne eller en aktivitetsdel, men det meste er for voksne. Når det kommer til de små børn, går udstillingerne ofte 'hen over hovedet på dem' – både på indholdssiden, men også rent fysisk. Det vil vi lave om på, og det får vi nu mulighed for med hjælp fra Nordea-fonden” Siger Eskil Vagn Olsen, museumsdirektør, Museum Vestsjælland.

Ved tryk på afspil accepterer du cookies og sporing fra den eksterne video-leverandør.
Udstilling: MIG & MIN BY

Indsigt i egen by gennem leg og læring

Udstillingen er suppleret af en aktivitets- og fortællebog, som anvendes i forbindelse med et forløb på museet med en museumsformidler, en pædagog eller på egen hånd. Gennem leg og læring får børnene få nye opfattelser og fornemmelser af deres by, sig selv og hinanden.

”Mig og min By giver flere børn mulighed for at opdage den nære kultur inden for på byens museum eller på ture i det fri. Vi glæder os til at følge samarbejdet mellem børnehaverne og lokalmuserne – og ikke mindst at høre om børnenes oplevelser,” siger Henrik Lehmann Andersen, direktør i Nordea-fonden, som støtter gode liv.

Udstillingen produceres i to ens sæt, som cirkulerer sideløbende i Øst – og Vestdanmark. Udstillingerne vises skiftevis på Kalundborg Museum, Slagelse Museum, Vardemuseerne, Museum Lolland-Falster, Museum Thy, Museum Østjylland, Middelfart Museum, Roskilde Museum, Frederikssund Museum og Ringkøbing-Skjern Museum i perioden 2021-2025.

For yderligere information:

  • Projektejer Eskil Vagn Olsen, museumsdirektør Museum Vestsjælland. D +45 4137 9256. evo@vestmuseum.dk
  • Projektleder Marlene R. H. Kramm, undervisnings- og udviklingsansvarlig Museum Vestsjælland, Skoletjenesten. D +45 4137 9253. mar@vestmuseum.dk

Kontakt

Kristian Krogh Hansen

Kristian Krogh Hansen

Projektkonsulent
4070 3785

Kort og kontant

Projektnavn
Mig og min by
Projektejer

Museum Vestsjælland

Projektperiode
2020-2025
Støttet med

2,85 mio. kr.

Samlet budget

3,6 mio. kr.

Få mere at vide

Marlene R. H. Kramm
Undervisnings- og udviklingsansvarlig, Skoletjenesten

Museum Vestsjælland

4137 9256

Nyhedsbrev

Tilmeld dig 'Nyt om gode liv'

Få nyheder, gode råd til ansøgningsprocessen og nyt om støttemuligheder direkte i din indbakke. 

Nordea-fondens nyhedsbrev er til alle, der arbejder med projekter, hvor aktiviteter og fællesskaber er nøgleord.

Du hører fra os ca. 10 gange om året.