EmpowR

Nu kan mange flere af landets unge kvinder få hjælp til et endnu bedre ungdomsliv, da Nordea-fonden har valgt at støtte et 3-årigt projekt hos GirlTalk, for at forebygge mistrivsel blandt landets unge kvinder.

Hvad er formålet

Formålet med projektet er, at give unge kvinder en mulighed for at være i et trygt miljø med ligestillede. Her skal der kunne tales om store og små emner, som alle skal være med til at opbygge kvindernes selvværd. 

Hvorfor støtter vi

Nordea-fonden støtter EmpowR, da projektet er med til at give mange piger nye fællesskaber og et positivt rygstød, som styrker både trivsel og mental sundhed. 

Gruppeforløb skal opbygge de unges selvværd

”Antallet af unge piger, der kæmper med lavt selvværd, er bekymrende og stigende. Sociale medier og en verden af muligheder gør det vanskeligere for pigerne at navigere i, hvem de er, og om det nu også er godt nok. Derfor tilbyder GirlTalk projektet EmpowR, som er gruppeforløb hvor pigerne trygt og sammen med ligestillede kan tale om det er der svært, hygge sig og samtidig opbygge selvværd,” siger projektleder Maiken Ziebell, der er rigtig glad for, at Nordea-fonden har valgt at støtte GirlTalk med 3,75 mio. kr. så de eftertragtede EmpowR- grupper nu kan bredes ud til fem nye kommuner blandt andet Aalborg og Odense og dermed bringe EmpowR- grupperne over på den anden side af sundet. Samarbejdet løber frem til december 2022.

Den mest sårbare målgruppe

Unge kvinder er generelt den målgruppe, der sammenlignet med alle andre målgrupper statistisk er mere tilbøjelige til at blive ramt af stress, angst og mental mistrivsel.

I foråret 2019 udkom Skolebørns undersøgelsen 2018, udgivet af Statens Institut for Folkesundhed. Ifølge denne rapport er det kun 49 % af de 13- 5-årige piger, der angiver, at de har et godt selvværd – dette tal er faldende fra de 11-årige piger, hvor 65 % angiver at have et godt selvværd. Rapporten peger også på, at på den samlede belastning af fysiske og psykiske symptomer er det omkring hver tredje pige på 13 og på 15, der oplever mindst et psykisk symptom dagligt.

Samtalegrupper EmpowR

EmpowR-samtalegrupperne er netop for denne målgruppe: Piger i 7.-9. klasse som typisk er mellem 13 og 16 år gamle. Grupperne ledes af to frivillige fra GirlTalk og et forløb i EmpowR varer ti uger, hvor pigerne mødes en gang om ugen i to timer.

Før var jeg usikker og følte mig utryg når jeg mødte nye mennesker. Nu føler jeg at jeg kan være mig selv og føle mig helt tryg med det, når jeg er sammen med andre. Og så er jeg vildt taknemmelig for alle de nye veninder, jeg har fået igennem forløbet. Det er nyt for mig at kunne være sammen med så mange piger på én gang, hvor det er hyggeligt, trygt og rart.” - Emilie, deltager i EmpowR
...

Hver gang pigerne mødes tages der et emne op som der laves øvelser med. Pigerne er selv med til at bestemme emnerne, som fx kan være selvværd, venner, kroppe, præstationspres, familie, fremtid, karakterer eller sociale medier.

”I vores tidligere evalueringer af EmpowR kan vi se, at pigerne oplever øget psykisk trivsel efter et forløb og at de har fået styrket deres sociale kompetencer og reduceret selvskadende adfærd,” siger Maiken Ziebell.

Gratis styrkende fællesskab

Det er gratis at deltage i grupperne og dette er muligt, blandt andet fordi EmpowR projektet er støttet af Nordea-fonden.

”Deltagelse i EmpowR giver mange piger et nyt fællesskab og et positive rygstød, som styrker både trivsel og mental sundhed. Derfor håber vi, at mange unge kvinder vil tage imod tilbuddet,” siger Henrik Lehmann Andersen, direktør i Nordea-fonden, som støtter gode liv.  

Fondens støtte på 3,75 mio kr. går til at udbrede forløbet til både Aalborg, Odense, Fredensborg, Herlev og Sorø kommune. Der er særligt fokus på piger med præstationsangst og samtidigt bygge bro mellem pigerne og det lokale foreningsliv, så forløbet får en lokal forankring.

Lokale gruppeledere

”Alle kan have brug for nogle at snakke med og hjælp til at finde sine egne ben i denne verden, og det vil jeg gerne give mulighed for i EmpowR. Jeg synes, at det er et vigtigt budskab, at det at være sig selv er godt nok,” siger Nina Moesner på 24 år, der er en af de mange frivillige gruppeledere.

Alle gruppeledere oplæres, trænes og får løbende supervision, ligesom der er evalueringer af forløbene inden opstart og efter endt forløb. 

Pladser på nyt hold

Inden man kan deltage, er der en forsamtale, hvor en forælder deltager for at sikre at forløbet vil være et godt tilbud for den enkelte pige.

Du kan læse meget mere om EmpowR på https://www.serioest.dk/empowr

Kontakt

Michala Brechling

Michala Brechling

Seniorprojektkonsulent
4070 3773

Kort og kontant

Projektnavn
EmpowR
Projektejer

GirlTalk

Projektperiode
2020-2022
Støttet med

3,75 mio. kr.

Samlet budget

4,5 mio. kr.

Få mere at vide

Maiken Ziebell
Projektleder

GirlTalk

53255256

Nyhedsbrev

Tilmeld dig 'Nyt om gode liv'

Få nyheder, gode råd til ansøgningsprocessen og nyt om støttemuligheder direkte i din indbakke. 

Nordea-fondens nyhedsbrev er til alle, der arbejder med projekter, hvor aktiviteter og fællesskaber er nøgleord.

Du hører fra os ca. 10 gange om året.