Liv i det lokale

Nordea-fonden støtter aktiviteter, der styrker fællesskaber i lokalområdet. Søg op til 200.000 kr. i støtte fra fondens fokusområde Liv i det lokale. Det er let at søge - men husk at søge i god tid.

50 mio. kr. til det I brænder for

I Nordea-fonden har vi en klar ambition om at støtte det foreningsliv, som knytter os sammen – med lokale aktiviteter og stærke fællesskaber, der hvor vi bor, i hele landet. Derfor støtter vi projekter der fremmer liv i det lokale.

Under fokusområdet 'Liv i det lokale' uddeles årligt 50 mio. kr. til mere end 1.500 lokale projekter, som fremmer gode liv inden for sundhed, motion, natur og kultur. 

Foreninger og andre almennyttige organisationer kan søge op til 200.000 kr. i støtte. Det typiske uddelingsbeløb er på 10.000-40.000 kr., da vi vægter at støtte mange, mindre projekter i hele landet.

Ansøgninger modtages løbende og behandles 10 gange årligt. Husk at søge i god tid, da der går ca. tre måneder, fra I ansøger, indtil I får svar.

Se alle Liv i det lokale projekter fra 2023

Ønsker du at blive inspireret af støttede projekter eller se, hvilke foreninger der har fået støtte i dit nærområde? Så klik over i vores projektkatalog her. Her finder du samtlige Liv i det lokale projekter fra 2023. 

...

Med Liv i det lokale har vi fokus på at: 

  • Støtte projekter og aktiviteter, som styrker fællesskabet i lokalområdet
  • Understøtte initiativer, som involverer mange og kommer mange til gode
  • Bidrage til lokale aktiviteter - over hele landet
  • Understøtte foreningslivet, frivilligheden og de lokale ildsjæle

Med andre ord - bidrage til at skabe endnu mere liv i det lokale.

Inden I overvejer at søge Nordea-fonden, så vær sikker på, at I kan svare ja til følgende spørgsmål: 

Er I CVR-registreret som forening eller anden almennyttig organisation, selvejende eller offentlig institution? 

  • For at kunne søge og modtage støtte fra Nordea-fonden, skal man være CVR-registreret som forening eller anden almennyttig organisation, selvejende eller offentlig institution – som offentlig ansøger skal der stilles minimum 50 % medfinansiering. Vi støtter ikke enkeltpersoner, eller private erhvervsvirksomheder og selskaber.  

Er projektet almennyttigt? 

  • Nordea-fonden har et almennyttigt formål. Projekterne skal være bredt tilgængelige, nyttigt for mange og uden kommerciel vinding for enkelte virksomheder eller individer. Læs om fondens krav til almennyttighed og vedtægter her.  

Foregår projektet i Danmark, Grønland eller på Færøerne? 

  • Nordea-fonden støtter kun projekter, der gennemføres indenfor Rigsfællesskabet.  

Ligger projektstarten om tidligst tre måneder? 

  • Vi støtter aktuelle projekter og yder derfor ikke støtte til projekter, der allerede er afviklet eller udstyr, der er anskaffet. Regn med svartid på op til 3 måneder. 

Har I MitID Erhverv? 

  • For at søge om støtte, skal jeres forening bruge MitID Erhverv eller et privat MitID tilknyttet foreningens CVR-nummer som foreningsrepræsentant.     

Har I alle relevante dokumenter på plads? 

  • I skal vedlægge et budget for projektet og evt. relevante tilbud. I skal også vedlægge vedtægter. Ansøgningen og alle dokumenter skal være på dansk. 

Læs mere om, hvad vi ikke støtter her.

...
Ved tryk på afspil accepterer du cookies og sporing fra den eksterne video-leverandør.

Gode råd til ansøgningen

En god ansøgning kan bygges op på mange måder. Under Liv i det lokale lægger vi især vægt på følgende:

Den gode idé

Den gode idé – er basis for alt det andet. Idéen skal være tydeligt beskrevet, og det skal fremgå, hvordan projektet understøtter og fremmer gode liv, fællesskaber og aktiviteter lokalt.

Aktiviteter

Aktiviteterne skal afspejle den gode idé og skal understøtte lokale fællesskaber. Skaber eller indeholder projektet aktiviteter, som er folkelige, involverende og er til glæde for mange i foreningen, i byen eller i lokalsamfundet?

Målgrupper og målsætninger

Beskriv projektets målsætninger og målgrupper. Vær gerne fokuserede og konkrete, når I opsætter målsætninger for jeres projekt. Hvad kan jeres projekt bidrage med lokalt? Hvad vil I gerne opnå med projektet? Hvem kan være med? Hvem får glæde og gavn af projektet.

Overvej om I kan gøre projektets aktiviteter endnu mere mangfoldige og inkluderende? Fx ved at øge tilgængeligheden, udforme aktiviteterne så flere deltagertyper kan være med, eller lægge aktiviteterne i andre tidsrum, så flere kan deltage? Find inspiration i fondens miniguide til bæredygtighed.

Organisationen

Synliggør, hvordan I er organiserede, og hvem I samarbejder med lokalt. Er der andre lokale foreninger, som støtter projektet? Er kommunen med, skolen, lokalrådet eller andre? I Nordea-fonden prioriterer vi projekter, som samler og forankrer lokalt.

I ansøgningen skal I også vedlægge jeres vedtægter. Inden I søger, så tjek her, om jeres vedtægter opfylder Nordea-fondens krav til almennyttighed og vedtægter.

Bæredygtighed

Fortæl os, hvordan I forholder jer til bæredygtighed i jeres projekt, herunder sammenhængskraft og/eller mangfoldighed. Bæredygtighed indgår som en mindre del af helhedsvurderingen af jeres ansøgning. Find inspiration i fondens miniguide til bæredygtighed.

Økonomi

Økonomi er på mange måder grundstenen for hele projektet. Så lav et retvisende budget, der viser hvilke poster, I søger støtte til – og hvor en evt. anden finansiering skal komme fra (finansieringsplan). Skriv gerne kommentarer til budgettet, hvis det er nødvendigt.
Vi prioriterer projekter, der kan gennemføres relativt kort tid efter uddelingstidspunktet, og at støtten fra fonden økonomisk muliggør dette.


Kan jeres projekt få støtte?

Udfyld dette skema og få en hurtig vurdering af, om det er relevant for jer at søge Nordea-fonden om støtte til jeres projektidé. I får svar senest inden for 72 timer på hverdage.

I er velkomne til at sende os en mail: lividetlokale@nordeafonden.dk. Så vender vi tilbage hurtigst muligt.

I kan også finde svar på typiske spørgsmål her.

Sådan søger I

Sådan søger du Liv i det lokale
  1. Log ind på ansøgningsportalen med foreningens/organisationens MitID Erhverv eller et privat MitID tilknyttet foreningens CVR-nummer som foreningsrepræsentant. 
  2. Opret en profil og udfyld ansøgningsskemaet for lokale projekter op til 200.000 kr. Ansøgningen gemmes automatisk undervejs, og I kan logge af og fortsætte på et senere tidspunkt. Send ansøgningen, når den er klar.
  3. Afvent svar. I kan løbende følge jeres sag og vil typisk modtage svar efter ca. tre måneder. Svaret vil blive sendt til jeres mail og være synligt på ansøgningsportalen. Eventuel støtte kan kun udbetales, når I har en NemKonto tilknyttet til jeres CVR-nummer.

Hvis I er nysgerrige på selve ansøgningsskemaet, så tjek denne manual, hvor I kan se alle felter og spørgsmål.

Søg støtte her

Projekteksempler 

Få inspiration fra fire projekter, der har fået støtte gennem Liv i det lokale. 

Flydende saunafacilitet - Thurø Sejlklub

Thurø Sejlklub ville skabe en flydende saunafacilitet til vinter- og sommerbadning i Gambøt Lystbådehavn.

Veje til Vildnis

Projektet vækker børn og voksnes nysgerrighed på natur og biodiversitet via workshops og oplevelsessti.

Orange Makers

Foreningen Orange Makers fik støtte til projekt ’Ungdomsfællesskab for kloge hænder’.

Havkajak Team Nord

Foreningen Havkajak Team Nord startede en ungdomsafdeling med SUP- og havkajakaktiviteter. 

Værktøjer

Vi har udarbejdet en række værktøjer, som er relevante for jer, der vil søge Nordea-fonden om støtte.

Her finder I f.eks. vores krav til almennyttighed og vedtægterbudgetskabelon, miniguide til bæredygtighed og nogle guldkorn om frivillige, kommunikation og forankring til lokale projekter.

...

Få et overblik over alle Liv i det lokale projekter fra 2023 på vores projektdatabase 

Nyhedsbrev

Tilmeld dig 'Nyt om gode liv'

Få nyheder, gode råd til ansøgningsprocessen og nyt om støttemuligheder direkte i din indbakke. 

Nordea-fondens nyhedsbrev er til alle, der arbejder med projekter, hvor aktiviteter og fællesskaber er nøgleord.

Du hører fra os ca. 10 gange om året.