Ungdommens Folkemøde rykker ud til unge i hele landet

Corona-krisen har fået folkene bag Ungdommens Folkemøde til at gentænke årets festival: Festivalen bliver mobil og kører rundt i landet i efteråret 2020. Ny støtte på 1,5 mio. kr. over tre år fra Nordea-fonden sætter ekstra skub på aktiviteter.

"Ungdommens Folkemøde som national begivenhed består – for nu kommer Ungdommens Folkemøde i 2020 til ungdommen snarere end at lade ungdommen komme til os”, siger Olav Hesseldahl, engagementsdirektør i Ungdomsbureauet. 

Ungdommens Folkemøde 2020 kommer til de unge

Teltpløkkerne slås ikke i jorden i Valbyparken ligesom de forgangne fire år. Det er en følge af corona-krisen og den svære situation alle festivaler befinder sig i. I stedet kører en engagementskaravane, der lever op til myndighedernes sikkerhedsanbefalinger rundt i landet.

”Vi har analyseret, talt med branchen, samarbejdspartnere og unge, og vores samlede vurdering er, at det ikke vil være forsvarligt at samle over 25.000 unge i starten af september. Folkene bag, frivillige og de op mod 100 organisationer har med energi, tid og store visioner arbejdet på at skabe en demokratifestival, og det er vildt ærgerligt at stoppe her. Vi har derfor tænkt i andre nye, vilde og samfundsengagerende formater. Og vi glæder os,” siger Olav Hesseldahl, direktør i nonprofitorganisationen Ungdomsbureauet, som er organisationen bag Ungdommens Folkemøde.

Siden sidste års festival i september blev pakket sammen, har Ungdomsbureauet arbejdet på at bygge Ungdommens Folkemøde 2020 op.

Ungdomsbureauet ændrer Ungdommens Folkemøde fra en festival i Valbyparken i København til et rullende folkemøde med otte mindre pop-up festivaler landet over i begyndelsen af november, når det igen forventes muligt at samles i større grupper:

”Visionen lever videre, og Ungdommens Folkemøde som national begivenhed består – for nu kommer Ungdommens Folkemøde i 2020 til ungdommen snarere end at lade ungdommen komme til os”, siger Olav Hesseldahl.

Forslag til besøgsbyer søges

Fakta om Ungdommens Folkemøde 2020
  • Følgende støtter Ungdommens Folkemøde 2020: Københavns Kommune, Nordea-fonden, Lauritzen Fonden, Spar Nord Fonden, Politiken-Fonden, Vanførefonden, Det Saxildske Familiefond, Fogs Fond, Knud Højgaards Fond, Bevica Fonden, Elsass Fonden.
  • Folkene bag festivalen er åbne for dialog med kommuner og forventer at melde ud, hvor besøgene skal være senest 1. juni.
  • Det samlede forventede deltagerantal for Ungdommens Folkemøde på hjul er 2.500 unge. 

Ungdomsbureauet er åben for input, da de har endnu ikke lagt sig fast på, hvor de otte festivaler skal holdes, samt hvilke organisationer der skal med på turen rundt i landet. Men der har været stor opbakning til projektet blandt samarbejdspartnere og fonde til den nye udgave af Ungdommens Folkemøde.

”Tiden kalder endnu stærkere på, at vi skaber fællesskaber og poder samfundssindet. De fonde, der støtter Ungdommens Folkemøde har alle som én udvist stor forståelse, samfundssind og fleksibilitet, da vi foreslog dem at lave den omfattende omstilling, det er at sætte en festival på hjul,” siger Olav Hesseldahl.

Senest har Nordea-fonden uddelt 1,5 mio. kr. til at styrke arbejdet i Ungdommens Folkemøde de næste tre år.

”Unges lyst til at engagere sig i samfundet er en grundsten for udvikling af vores demokratiske fællesskab. Derfor er vi glade for at bidrage til, at Ungdommens Folkemøde med endnu større kraft kan skabe inspirerende og aktive møder mellem ungdommen og vigtige samfundsaktører,” siger Henrik Lehmann Andersen, direktør i Nordea-fonden.

Ungdomsbureauet forventer at vende stærkt tilbage til Valbyparken i 2021 og fejre femårsfødselsdagen med at samle over 25.000 unge til demokratifest igen på ét sted.

Opdatering 29/5
Ungdommens Folkemøde på Hjul besøger disse otte byer i 2020: 
København (2/11), Roskilde (3/11), Aalborg (10/11), Silkeborg (11/11), København (13/11), Esbjerg (17/11), Nyborg (18/11) og København (20/11).

Kort og kontant

Projektnavn
Ungdommens Folkemøde på hjul
Projektejer

Ungdomsbureauet

Projektperiode

Olav Hesseldahl

Støttet med

1,5 mio. kr.

Få mere at vide

Olav Hesseldahl
Direktør

Ungdomsbureauet

3026 3742

Nyhedsbrev

Tilmeld dig 'Nyt om gode liv'

Få nyheder, gode råd til ansøgningsprocessen og nyt om støttemuligheder direkte i din indbakke. 

Nordea-fondens nyhedsbrev er til alle, der arbejder med projekter, hvor aktiviteter og fællesskaber er nøgleord.

Du hører fra os ca. 10 gange om året.