Ud i trafikken

Rådet for Sikker Trafik og DR samarbejder om at motivere flere børn og forældre til at komme ud i trafikken. Nordea-fonden støtter projektet med 8 mio. kr.

Familie cykler sammen

Samarbejdet mellem Rådet for Sikker Trafik og DR er et nyt alternativ til netop lukkede Børnenes Trafikklub, som de sidste godt 40 år har haft fokus på at lære børn at blive dygtige trafikanter. Projeket skal gøre børnene nysgerrige på trafikken og give forældrene lyst og mod til at træne trafikken sammen med deres børn. Foto: Hans Ole Madsen.

Samarbejde skal udvikle trafiksikre børn

Med 8.075.000 kr. i støtte fra Nordea-fonden har Rådet for Sikker Trafik og DR Ramasjang indledt et tre-årigt strategisk samarbejde, der skal inspirere børn og forældre til at komme ud i trafikken. Målet er at udvikle selvtransporterende og trafiksikre børn, der kan begå sig i trafikken til fods og på cykel.

Samarbejdet er et nyt alternativ til netop lukkede Børnenes Trafikklub, som de sidste godt 40 år har haft fokus på at lære børn at blive dygtige trafikanter.

Stimulere nysgerrigheden

Ved hjælp af rådgivning, inspiration og øvelser ønsker Rådet for Sikker Trafik og DR at gøre børnene nysgerrige på trafikken og give forældrene lyst og mod til at træne trafikken sammen med deres børn.

De grundlæggende vaner og værdier skabes i barndommen og derfor handler det om at få skabt nogle sunde og sikre rutiner allerede fra børnene er helt små.

”Hvis vi gerne vil have, at vores børn bliver i stand til at transportere sig sikkert rundt i trafikken, er vi nødt til at være derude sammen med dem og øve. I Rådet for Sikker Trafik inviterer vi forældrene til de mindste børn til at tilmelde sig et digitalt træningsforløb, der giver dem konkrete øvelser målrettet barnets alder. Børnene bliver nemlig kun gode til at begå sig i trafikken, hvis de får lov at komme ud i den sammen med en voksen,” siger Karina Petersen, underdirektør i Rådet for Sikker Trafik.

Trafikunivers målrettet 3-6 årige

Trafikken er ikke farlig, så længe man kender spillereglerne. Det er til gengæld dejligt selv at kunne cykle og transportere sig rundt, når man bliver lidt større.

DR Ramasjang åbner derfor op for et helt nyt trafikunivers på TV og web målrettet de mindste børn, hvor leg, nysgerrighed og lysten til at lære er i fokus. Trafikuniverset ’Sikker & Søn’ er målrettet de 3-6 årige børn og lanceres for alvor fra efteråret 2016. 

For Nordea-fonden er projektet relevant, fordi det forener bevægelse og motion med glæden og friheden ved at kunne færdes i trafikken på cykel og til fods.

”Projektet inspirerer både børn og voksne til at lade bilen stå og få nogle fælles sjove oplevelser sammen. Leg og bevægelse fra barnsben er afgørende for gode motionsvaner resten af livet,” siger Henrik Lehmann Andersen, direktør i Nordea-fonden, som støtter gode liv.

Kort og kontant

Projektnavn
Ud i Trafikken
Projektejer

Rådet for Sikker Trafik

Projektperiode

Karina Petersen

Støttet med

8,1 mio. kr.

Få mere at vide

Karina Petersen
Underdirektør

Rådet for Sikker Trafik

4035 3976

Nyhedsbrev

Tilmeld dig 'Nyt om gode liv'

Få nyheder, gode råd til ansøgningsprocessen og nyt om støttemuligheder direkte i din indbakke. 

Nordea-fondens nyhedsbrev er til alle, der arbejder med projekter, hvor aktiviteter og fællesskaber er nøgleord.

Du hører fra os ca. 10 gange om året.