Ny kunstudstilling målrettet børn og unge i provinsen

Snart får børn og unge i Nordjylland, Midtjylland, Østjylland og Nordsjælland mulighed for at opleve kunstudstillingen Alkymistens Laboratorium, der er skabt specielt til dem.

Pige på kunstmuseum

Udstillingen Alkymistens Laboratorium åbner den 8. september 2018 på Vendsyssel Kunstmuseum i Hjørring og rejser videre rundt i landet frem til 2020. Foto: Cecilia Westerberg. 

Gode kunstoplevelser for børn i hele landet

Vendsyssel Kunstmuseum i Hjørring, Skovgaard Museet i Viborg, Kunstmuseet i Vejle og J.F. Willumsens Museum i Frederikssund præsenterer fra september udstillingen Alkymistens Laboratorium af billedkunstneren Cecilia Westerberg. 

Udstillingen, der er støttet med 1,9 mio. kr. af Nordea-fonden og Statens Kunstfond, er resultatet af et strategisk samarbejde mellem museerne om at skabe gode kunstoplevelser for børn og unge i provinsen.

Små museer løfter sammen

Kunstner Cecilia Westerberg


Cecilia Westerberg har en lang række museumsudstillinger bag sig både i udlandet og i Danmark og arbejder med flere kunstneriske genrer, fra tegning til animation. Hun samarbejder med radiodokumentarist Rikke Houd og udstillingsarkitekt Stine Friese for at realisere udstillingen. 

Cecilia Westerberg er optaget af, hvad der sker i mødet mellem mennesker og kunst. Hun afholder løbende workshops i billedkunst og underviser børn, unge og voksne og er derfor en kunstner, for hvem brugernes oplevelse af kunst er vigtig

Hvordan kan mindre kulturinstitutioner være med til at sikre, at børn og unge i den danske provins også har adgang til kulturtilbud, der kan være en del af grundlaget for en god livskvalitet?

Udstillingen Alkymistens Laboratorium er de fire museers bud på, hvordan mindre kunstinstitutioner kan være med til at udvikle kunstoplevelser for børn og unge af høj kvalitet uden hver især at have de muskler, som de store kunstmuseer har.

Museerne har som ambition at vise, at provinsen også byder på innovative kulturtilbud af høj kvalitet. Den ambition vil de fire kunstmuseer realisere med projektet ”Alkymistens Laboratorium”, der er udviklet af kunstneren Cecilia Westerberg, og som kombinerer billedkunst, videnskab og alkymi i en udstilling, der aktiverer krop og sanser.

Udstillingen åbner i september

Udstillingen åbner den 8. september 2018 på Vendsyssel Kunstmuseum i Hjørring og rejser videre rundt i landet frem til 2020. 

”Vi fire kunstmuseer er meget taknemmelige for og sætter stor pris på, at Nordea-fonden så generøst har støttet udstillingen, så vi sammen kan realisere ambitionen om at skabe gode kunstoplevelser til børn og unge i provinsen," siger Sine Kildeberg, Museumsdirektør på Vendsyssel Kunstmuseum. 

Det er netop muligheden for at give børn i hele landet gode kunstoplevelser, der ligger til grund for Nordea-fondens støtte: 

”Fra barnsben skal børn over hele landet opleve fascinerende møder med kunstens verden. Samarbejdet mellem de fire museer er et vigtigt bidrag til, at flere børn og unge får en god kunstoplevelse, som inspirerer dem til mange flere museumsbesøg," siger Henrik Lehmann Andersen, direktør i Nordea-fonden, som støtter gode liv.


Kort og kontant

Projektnavn
Alkymistens Laboratorium
Projektejer

Vendsyssel Kunstmuseum

Projektperiode

Sine Kildeberg

Støttet med

1,9 mio. kr.

Samlet budget

2,1 mio. kr.

Få mere at vide

Sine Kildeberg
Museumsdirektør

Vendsyssel Kunstmuseum

98924133

Nyhedsbrev

Tilmeld dig 'Nyt om gode liv'

Få nyheder, gode råd til ansøgningsprocessen og nyt om støttemuligheder direkte i din indbakke. 

Nordea-fondens nyhedsbrev er til alle, der arbejder med projekter, hvor aktiviteter og fællesskaber er nøgleord.

Du hører fra os ca. 10 gange om året.