Ny dykkerattraktion i Nordhavn

København får en helt ny og usædvanlig undervandsattraktion i Nordhavn, når en 20 meter lang betonpram 11/12 kl. 12 sænkes ned på havnens bund 100 meter fra land til glæde for alle fritidsdykkere i området.

Dykker kommer op af vandet med harpun

Den nye dykkerattraktion i Nordhavn er støttet af Nordea-fonden, der håber, at tiltaget vil inspirere og motivere flere til at prøve sportsdykning og opdage den fascinerende natur under havet. Dykkerattraktionen åbner søndag 11. december 2016.

Danmarks første bynære vrag

Dyk med / kom med


Den nye dykkerattraktion sænkes for enden af Kattegatvej i 2150 Nordhavn. Interesserede inviteres til at komme med dykkerudstyr og springe med i havnen ved begivenheden søndag 11. december kl. 12.00.

Der vil være mulighed for journalister og fotografer at komme tæt på vraget under sænkning i en følgebåd for billeder.

Kontakt Johan Nielsen på 22374390 for at booke plads

På fire meter vand knapt 100 meter fra Nordhavns moler får fritidsdykkere søndag 11. december kl. 12.00 Danmarks første bynære vrag og huledyk.

Der er tale om en 20 meter lang betonpram, som er specialdesignet til sikker dykning og vil fungere som stenrev i Øresund. Det er 1 million kr. fra Nordea-fonden, der sikrer projektet:

”Ligesom havnebadene betød, at flere fik mod på at svømme i havnen, er vi overbeviste om, at tiltaget vil inspirere og motivere flere til at prøve sportsdykning og opdage den fascinerende natur under havet,” siger Henrik Lehman Andersen, direktør i Nordea-fonden, som støtter gode liv.

Sikker dykning for alle

Sportsdykkere og habile svømmere får med betonprammen mulighed for at dykke på et bynært vrag, der er specialdesignet, så man også kan svømme ind i det og gå på opdagelse i det spændende rum inden i prammen. De enkelte rum er designet forskelligt med blandt andet skjul til fisk og flotte søjler med små lysindfald.

Traditionel vragdykning foregår ofte på dybt vand i skibsruterne med strøm, hvor de lumske labyrinter i et gammelt skib kan resultere i tragiske udfald.

Det nye vrag lægges under 100 meter fra land kun 20 minutters cykeltur fra Rådhuspladsen. Derfor kan alle sportsdykkere komme ud til vraget uden hverken båd eller bil.

”Vi har designet prammen, så det ikke er muligt at fare vild, og der er altid maksimalt tre meter til nærmeste udgang, når man dykker ind i vraget,” fortæller projektleder Johan Wedel Nielsen fra dykkerklubben Regina Maris.

Et biologisk spændende sted

Vraget lægges på fire meter vand og er lavet af rene materialer som beton og granit. Derved vil det virke som et stenrev og hurtigt blive begroet med tang og muslinger. Netop dykning på stenrev er noget af den flotteste dykning, vi har i Danmark med stor diversitet i dyrelivet.

Faktisk regner initiativtager og marinebiolog Johan Wedel Nielsen med, at der til tider vil kunne være gråsæler omkring vraget, Danmarks største rovdyr med en vægt helt op til 300kg.

Kort og kontant

Projektnavn
Aquamind
Projektejer

Regina Maris

Projektperiode

Johan Wedel Nielsen

Støttet med

1 mio. kr.

Få mere at vide

Johan Wedel Nielsen
Projektleder

Aquamind

22374390

Nyhedsbrev

Tilmeld dig 'Nyt om gode liv'

Få nyheder, gode råd til ansøgningsprocessen og nyt om støttemuligheder direkte i din indbakke. 

Nordea-fondens nyhedsbrev er til alle, der arbejder med projekter, hvor aktiviteter og fællesskaber er nøgleord.

Du hører fra os ca. 10 gange om året.