Nu åbner GAME Streetmekka Viborg

Skate, street art, parkour, visuals, streetbasket, gadefodbold, dj’ing og dans. Alt det får nu et samlet yndlingssted i Viborg, når GAME Streetmekka slår portene op til det 3.170 m2 store, imponerende gade-hus med 2.000 m2 udendørs faciliteter – herunder Danmarks nok fedeste skate bowl.

Dreng skater i Streetmekka

Når GAME Steetmekka Viborg åbner, tilbyder huset billig medlemskab og adgang, og der bliver masser af aktiviteter og træninger hver dag sideløbende med selvorganiserede aktiviteter og fede events. 

Fra udtjent industribygning til levende kulturhus

Fakta


Samarbejdspartnere
GAME Streetmekka Viborg er realiseret i samarbejde med Viborg Kommune, Realdania, Lokale og Anlægsfonden, TrygFonden, Nordea-fonden og GAME.

Arkitekter og totalentreprise
Det nye GAME Streetmekka Viborg er opført i samarbejde med arkitektfirmaet EFFEKT og totalentreprenør Thomas Andersen A/S med Rambøll som ingeniører.

Hvor
GAME Streetmekka Viborg, Nelikkevej 2, 8000 Viborg

Priser
Medlemskab: 50 ,-
Adgang: 10/20 kr. for børn/voksne.
Årsabonnement på 300/600 kr. for børn/voksne

En udtjent industribygning har fået nyt liv og inviterer nu indenfor til et levende kulturhus til gadesport, gadekultur og gadekunst.

GAME Streetmekka Viborg åbner den 9. marts og sætter turbo på Viborg kommunes street-miljø. Huset skal sænke tærsklen til at deltage i aktiviteter og fællesskaber og målet er at samle gadeidræt, gadekunst og gadekultur under eet tag. 

GAME Streetmekka Viborg er realiseret i et samarbejde mellem Viborg Kommune, Realdania, Lokale og Anlægsfonden, TrygFonden, Nordea-fonden og GAME.

Når GAME Steetmekka Viborg åbner, tilbyder huset billig medlemskab og adgang, og der bliver masser af aktiviteter og træninger hver dag sideløbende med selvorganiserede aktiviteter og fede events. Undervejs har der været stor brugerinvolvering – senest med en byggeworkshop, hvor børn og unge var med til bl.a. at bygge møbler til huset. 

Tom industribygning skaber liv

"Streetmekka er et rigtig fint eksempel på, hvordan vi gennem en ny anvendelse af tomme industribygninger kan skabe liv, som kan blive en stærk driver for udviklingen i området. Og Streetmekka i Viborg vil ligesom de øvrige Streetmekka’er kunne tilbyde sjove og inspirerende rammer for de børn og unge, som har særligt brug for et sted, der er fleksibelt og har plads til alle. Her bliver der sjovt at være. Vi er glade for at have bidraget til dette projekt, og vi glæder os til at se det blive taget i brug," siger programchef i Realdania, Per Schulze.

Street art-miljø i verdensklasse

"Viborg får den første facilitet i Danmark med optimale forhold for de mange forskellige udøvere af street art. Det vil kunne tiltrække helt nye brugergrupper til en facilitetstype som GAME Streetmekka. Vi glæder os til at se, hvordan et street art-miljø i verdensklasse vil vokse frem – sammen med alle de mere fysiske aktiviteter, der også vil trives i Viborgs Streetmekka," siger Esben Danielsen, direktør i Lokale og Anlægsfonden. 

Plads til alle

"Vi glæder os til, at de unge indtager bygningen og skaber deres eget sted, hvor de får bevæget sig sammen og etableret et fællesskab, hvor der er plads til alle," siger Gurli Martinussen, direktør i TrygFonden.

Danmarks – måske fedeste – skate bowl

"Vi ønsker alle børn og unge i Viborg tillykke med det seje GAME Streetmekka, som nok har landets fedeste skate bowl. Vi håber, der bliver givet gas, og at huset fyldes med sved, grin, fællesskaber og gode liv. Gadeidrætten har aldrig været nemmere at komme i gang med her i Viborg," siger Henrik Lehmann Andersen, direktør i Nordea-fonden, som støtter gode liv

PROGRAM FOR ÅBNINGSFEST

15.00: Dørene åbner og dj starter musikken
16:00: Åbningstaler
16.30: Prøv det! Workshops i skate, parkour, trial, streetbasket, gadefodbold, bouldering, street art og street dance.
17.00: Rundvisninger

BILLEDER

Er fra byggeworkshop den 23. februar. Fotograf: Heidur Erla Pormar

Kontakt

  • Viborg Kommune: Henrik Hauritz, tlf.: 3057 1012
  • Realdania: Programchef, Per Schulze, tlf.: 2729 4149
  • Lokale og Anlægsfonden: Faglig formidler, Anna Rex Wittig, tlf.: 2613 5142
  • TrygFonden: Pressechef, Karen Bøgedal, tlf.: 3056 3432
  • Nordea-fonden: Kommunikationschef, Tine Wickers, tlf.: 2840 8480
  • EFFEKT: Kommunikationsansvarlig, Mette Marie Stahl Pedersen, tlf: (+45) 2217 2182
  • GAME: Kommunikationschef, Ida Brix, tlf.: 2628 6553

Kort og kontant

Projektnavn
GAME Streetmekka
Projektejer

GAME

Projektperiode

Ida Brix

Støttet med

9 mio. kr.

Få mere at vide

Ida Brix
Kommunikationschef

GAME

26286553

Nyhedsbrev

Tilmeld dig 'Nyt om gode liv'

Få nyheder, gode råd til ansøgningsprocessen og nyt om støttemuligheder direkte i din indbakke. 

Nordea-fondens nyhedsbrev er til alle, der arbejder med projekter, hvor aktiviteter og fællesskaber er nøgleord.

Du hører fra os ca. 10 gange om året.