Mental fitness i ARoS Public

Få kunsten i hænderne, øjnene i maskinen, ordene i øjnene og armene over hovedet, når ARoS slår dørene op til det nye formidlingscenter, ARoS Public.

Unge mennesker interagerer med kunsten

Med afsæt i museets kunstsamling inviterer de digitale stationer i ARoS Public gæsten til at skabe, dele, samtale og samarbejde. ARoS Public er det første sted i verden, hvor kunst formidles digitalt på denne måde.

Milepæl i museumslandskabet

Onsdag den 26. oktober klokken 16.00 åbner ARoS dørene til ARoS Public, der breder sig over en hel etage på 1900 kvadratmeter. Her er debatrum, værksteder, kontorfællesskab, atelier og tre digitale stationer, hvor publikum kan blive klogere på sig selv og kunsten. Alle aktiviteter har fokus på dialog og deltagelse.

"Med ARoS Public ønsker vi at gøre kunst relevant og tilgængelig for endnu flere mennesker. Vi sætter helt nye standarder for kunstformidling nu og i fremtiden, og samtidig tager vi et afgørende skridt i forhold til ARoS’ visionsplan 2020," siger museumsdirektør Erlend G. Høyersten, ARoS.

ARoS Public støttes af Nordea-fonden med 26,5 millioner kroner og med tre millioner fra Aarhus Kommune.

"Med ARoS Public åbner ARoS op til en verden af kunst for nye målgrupper - det er en milepæl i museumslandskabet," siger Henrik Lehmann Andersen, direktør i Nordea-fonden, som støtter gode liv.

Det moderne forsamlingshus

ARoS Public er skabt ud fra tanken om, at kunst er mest spændende i mødet med mennesker, og at den har størst værdi, når dette møde skaber nye former for socialt samspil. Formidlingscentret er en unik ramme, hvor tankevækkende samtaler med afsæt i kunsten og samfundet kan folde sig ud. Det er et moderne forsamlingshus og et eksperimentarium – en indsigtsfuld legeplads for mennesker i alle aldre.

- ARoS Public er dit sted. Her kan du hænge ud med dine venner, møde din genbo, grine med dine børn og forældre, dyrke et arbejdsfællesskab, møde nye folk og stille spørgsmål. Her kan du overraske os, dele tanker, gøre os klogere og blive hørt. Kunst hjælper os med at forstå og fortolke os selv og verden omkring os, siger formidlingschef Marianne Grymer Bargeman, ARoS.

Aktiviteter og digital storytelling

I ARoS Public kan publikum besøge kreative værksteder, deltage i debatter og talks, komme til foredrag og gå i dialog med arbejdende kunstnere. Derudover byder formidlingscentret på tre digitale stationer, hvor man på forskellige måder kan arbejde med værker fra ARoS’ samling.

Stationerne (Blikfanger, Portrætmaskinen og Kommentatorboksen) er udviklet i samarbejde med firmaet Local Projects, der er bosat i New York. Stationerne er skabt særligt til ARoS Public, og det er første gang, at man ser digitale løsninger brugt på denne måde på verdensplan.

"Med afsæt i museets kunstsamling inviterer de digitale stationer i ARoS Public gæsten til at skabe, dele, samtale og samarbejde. ARoS Public er det første sted i verden, hvor kunst formidles digitalt på denne måde," siger Jake Barton, direktør og grundlægger af Local Projects. 


Yderligere information
Anne Riis, presseansvarlig ARoS, 25357444 / ari@aros.dk 
Marianne Grymer Bargeman, formidlingschef ARoS, 87306640 / 2271 2550 / mgb@aros.dk 

Kort og kontant

Projektnavn
ARoS Public
Projektejer

ARoS Aarhus Kunstmuseum

Projektperiode

Marianne Grymer Bargeman

Støttet med

26,5 mio. kr

Få mere at vide

Marianne Grymer Bargeman
Formidlingschef

ARoS Aarhus Kunstmuseum

87306640 / 22712550

Nyhedsbrev

Tilmeld dig 'Nyt om gode liv'

Få nyheder, gode råd til ansøgningsprocessen og nyt om støttemuligheder direkte i din indbakke. 

Nordea-fondens nyhedsbrev er til alle, der arbejder med projekter, hvor aktiviteter og fællesskaber er nøgleord.

Du hører fra os ca. 10 gange om året.