Hvilken forskel gør Naturpark Amager for brugerne?

I Københavnsområdet udvikles en gigantisk naturpark midt i byen. For at vurdere effekterne af projektet igangsætter Naturstyrelsen og Nordea-fonden nu en evaluering af, om projektet når sine mål for naturparken.

Dyr i Naturpark Amager

Evalueringen af Naturpark Amager skal forholde sig til projektets konkrete tiltag og belyse, om de har den ønskede effekt, bl.a. med henblik på at bidrage med erfaring til andre naturparker, nationalparker, rekreative områder m.v.

Naturparkens effekt på brugerne måles

Naturpark Amager er et stort projekt, som vil berøre mange mennesker. Der er derfor også behov for at vurdere effekten af projektet, dvs. om dets målsætninger faktisk realiseres. Evalueringen skal forholde sig til projektets konkrete tiltag og belyse, om de har den ønskede effekt, bl.a. med henblik på at bidrage med erfaring til andre naturparker, nationalparker, rekreative områder m.v.

Med et budget på ca. 2 mio. kr. vil evalueringen, som finansieres af Nordea-fonden, forløbe frem til 2023. Der lægges ud med at etablere en såkaldt ”baseline” for naturparken, dvs. en aktuel status for antallet af besøgende, kendskabet til naturparken, engagement af forskellige målgrupper, aktiviteter m.m. i parken.

Gennem en kombination af interviews, observationer, tællinger, workshops m.m. følges udviklingen således løbende frem til en endelig status i 2023, der vil danne grundlag for at vurdere udkommet af projektet og effekten af dets forskellige tiltag. Resultaterne vil blive offentliggjort og formidlet.

På baggrund af en udbudsforretning er konsulentvirksomheden Ineva, Aarhus, udvalgt til at forestå opgaven.

Projektet Naturpark Amager

I 2016 uddelte Nordea-fonden 55 mio. kr. til udvikling af en naturpark på Amager. Der er tale om en omfattende naturpark på hele 3.500 ha - over dobbelt så stor som Dyrehaven nord for København – og placeret nær de tættest befolkede områder i Danmark. Bag naturparken står et partnerskab bestående af Naturstyrelsen, Københavns kommune, Tårnby kommune, Dragør kommune og By & Havn.

Projektet skal understøtte formidling og infrastruktur i parken via grønne hovedindgange, samlingssteder, besøgscentre, faciliteter, adgang til vandet via støttepunkter på kysten og inddragelse af lokalbefolkningen. Formålet er bl.a., at flere skal besøge og bruge naturparken, og herunder gerne målgrupper, som ellers normalt ikke dyrker meget friluftsliv i naturen.

For yderligere information:

  • Heidi K. Stranddorf, Specialkonsulent, Naturstyrelsen, Hovedstaden, tlf. 7254 3135, heiks@nst.dk
  • Frans Richard Bach, Projektchef, Natur, Nordea-fonden, tlf. 4070 3788, frb@nordeafonden.dk

Kort og kontant

Projektnavn
Evaluering af Naturpark Amager
Projektperiode

Frans Richard Bach

Samlet budget

2 mio. kr.

Få mere at vide

Frans Richard Bach
Projektchef Natur

Nordea-fonden

4070 3788

Nyhedsbrev

Tilmeld dig 'Nyt om gode liv'

Få nyheder, gode råd til ansøgningsprocessen og nyt om støttemuligheder direkte i din indbakke. 

Nordea-fondens nyhedsbrev er til alle, der arbejder med projekter, hvor aktiviteter og fællesskaber er nøgleord.

Du hører fra os ca. 10 gange om året.