Få øjnene op for Danmarks toppe

Kom med op på Danmarks højeste punkter, når ”På toppen – med Dansk Vandrelaug” i løbet af 2020 arrangerer vandreture af varierende længde, tempo og sværhedsgrad.

på toppen

Dansk Vandrelaug vil have danskere i alle størrelser med ud og bestige de danske højder. Her er det en DVL-gruppe på vej til Todbjerg Tårnet. Foto Preben Simonsen/DVL

Flotte naturoplevelser lige uden for døren

Dansk vandrealaug inviterer alle til at bestige Danmarks høje, når projektet "På toppen - med Dansk vandrelaug" sætter i gang fra januar 2020. Formålet med projektet er at sætte fokus på de mange højdepunkter, der findes i Danmark – både lokalt og nationalt. Ved at besøge disse steder og fortælle deres historie øges opmærksomheden på en for mange ukendt dimension af den danske natur.

- Vi hører ofte ”i Danmark kan man ikke vandre, for der er jo ingen bjerge”. Vi vil med projektet vise, at Harehøj på 2 m på Saltholm kan give en lige så flot naturoplevelse som Vejrhøjs 113 m i Vestsjælland, eller Lollands 30 m høje top Birket Bavnehøj, for ikke at nævne Himmelbjerget eller Amager Bakke. Det er langt fra nødvendigt at rejse helt til Alperne for at få flotte naturoplevelser, siger projektleder og formand for DVL København, Lis Nielsen.

Se alle topture

DVL rækker ud til nye vandrere

DVL’s landsformand Steen Kobberø-Hansen er stolt over den idérigdom, Vandrelaugets turledere allerede nu har udvist og er glad for støtten fra Nordea-fonden, som gør det muligt at inddrage at inkludere begyndere ud i vandring samt hjælpe naturuvante danskere til nye oplevelser – ud over de over 10.000 medlemmer.

Nordea-fonden har de næste år fokus på at støtte aktiviteter, der får flere ud i det danske landskab:

- Flere og flere danskere får lyst til at udfolde sig i det fri. Med DVL’s initiativ er der nu en ekstra god anledning til at snøre vandrestøvlen, smøre madpakken og i fællesskab med andre opleve landskabets fascinerende højdepunkter og udsigter, siger Henrik Lehmann Andersen, direktør i Nordea-fonden.

”På toppen – med Dansk Vandrelaug” sættes i gang d. 19. januar 2020 og Topturen går selvfølgelig til Ejer Bavnehøj. Højere kan det næsten ikke blive. Sidste tur går til Hersted Høje den d. 5. december. DVL’s 20 lokalafdelinger arrangerer ture på 2-5 km i børnetempo, eftermiddagsture på 5-10 km i et tempo, som selv uøvede voksne kan være med på, samt de lidt mere udfordrende ture i rask tempo. Og når 2020 er omme, vil årets topvandrere blive fejret, for hvem kommer højest op og hvem når op på flest toppe?

Ved tryk på afspil accepterer du cookies og sporing fra den eksterne video-leverandør.

Kort og kontant

Projektnavn
På toppen - med Dansk Vandrelaug
Projektejer

Dansk Vandrelaug

Projektperiode

Lis Nielsen

Støttet med

1,15 mio. kr.

Samlet budget

1,25 mio kr.

Få mere at vide

Lis Nielsen
Projektleder

Dansk Vandrelaug

2031 2914

Nyhedsbrev

Tilmeld dig 'Nyt om gode liv'

Få nyheder, gode råd til ansøgningsprocessen og nyt om støttemuligheder direkte i din indbakke. 

Nordea-fondens nyhedsbrev er til alle, der arbejder med projekter, hvor aktiviteter og fællesskaber er nøgleord.

Du hører fra os ca. 10 gange om året.