200 mountainbike-spor på vej

OnTrails målsætning om at kortlægge 100 mountainbike-spor over hele landet er indfriet før tid. Nu er målet at nå det dobbelte. Interessen har været over al forventning.

Der bygges spor

Entusiastiske frivillige bygger flere spor. Det nye mål er 200 nye mountainbike-spor rundt i landet.

Flere gode mountainbike-spor i Danmark

De danske mountainbike-spor er populære, og OnTrail har siden oktober 2017 arbejdet for at få skiltning og udfordringer til at hænge sammen på sporene – helt som man kender det fra skisport.

Målsætningen, da projektet blev indledt med støtte fra Nordea-fonden, var at kortlægge og graduere 100 danske spor, men projektet er blevet så overvældende en succes, at det nu er blevet forlænget et halvt år til 1. oktober 2020 – og samtidig er målsætningen opjusteret til 200 officielle spor, der skal give gode og sikre oplevelser for alle:


- Vi har erfaret, at der findes flere mountainbike-spor i Danmark, end vi først antog. Og at hele interessen, både blandt frivillige og i kommunerne, for at bygge spor har været stigende, fortæller Thomas Larsen Schmidt, formand for styregruppen i OnTrail.


De 10 mio. kr. fra Nordea-fonden er blandt andet brugt til nye pæle og piktogrammer ude på sporene, men også rådgivning og vejledning i forhold til anlæggelse og udvikling af sporene er meget efterspurgt – og så sker det hele med både naturoplevelser og naturbeskyttelse for øje:


- Mange kommuner er simpelthen ved at få øjnene op for denne facilitet, som kan benyttes bredt af mange til sport, motion og oplevelser i naturen, og projektet sigter netop mod at gøre det mere attraktivt og tilgængeligt at nyde naturen. Og så skaber det nye frivillige fællesskaber, som mødes i skoven for at bygge gode oplevelser og bæredygtige spor, understreger Thomas Larsen Schmidt

Entusiastiske frivillige leder vejen  

Erfaringerne i projektet har gjort, at der kunne budgetteres anderledes, og det har givet mulighed for at få mange flere spor med. Behovet for pæle og piktogrammer har af samme grund været højere end forventet, men til gengæld har omkostningerne til omlægning ligget under det budgetterede, forklarer Danmarks Cykle Unions projektleder i OnTrail, Christoffer Riis Svendsen, der glæder sig over udvidelsen af projektet:


- Nu kan vi koncentrere os 100 procent om at nå vores nye mål. Det er en kæmpe fornøjelse at komme ud til de mange entusiastiske frivillige og få at vide, at dette projekt gør en stor forskel. Sporbyggerne føler sig set og anerkendt, hvilket er fortjent, og så hjælper projektet dem med at få økonomien til skiltning til at hænge sammen, siger Christoffer Riis Svendsen.


I Nordea-fonden er direktør Henrik Lehmann Andersen også glad for, at projektet er blevet så stor en succes:


- Stadigt flere springer op på deres mountainbike og søger ud i det fri, og derfor er vi glade for at endnu flere børn og voksne nu får sikre og lettilgængelige spor rundt om i de danske skove, siger Henrik Lehmann Andersen, direktør i Nordea-fonden, der støtter gode liv og har bidraget med 10,7 mio. kroner til initiativet.


Kort og kontant

Projektperiode

Christoffer Riis Svendsen

Få mere at vide

Christoffer Riis Svendsen
Udvikligskonsulent i OnTrail

Danmarks Cykel Union

26 17 17 22

Nyhedsbrev

Tilmeld dig 'Nyt om gode liv'

Få nyheder, gode råd til ansøgningsprocessen og nyt om støttemuligheder direkte i din indbakke. 

Nordea-fondens nyhedsbrev er til alle, der arbejder med projekter, hvor aktiviteter og fællesskaber er nøgleord.

Du hører fra os ca. 10 gange om året.