Vi støtter aktiviteter der fremmer gode liv
inden for sundhed, motion, natur og kultur

19.03.12 Kultur

Se flere nyheder

Moesgård Museum modtager 30. mio. kr.

Nordea-fonden uddeler 30 mio. kr. til museets nye udstillinger, som vil sætte nye standarder for museumsformidling og involvering af brugere. Jernalderen og vikingetiden er del af den første etape, som åbner i sommeren 2014.

Grauballemanden (foto: Robert Clark, National Geographic).

Topmoderne rammer til Grauballemanden

Den nye bygning, som den ser ud nu (foto: Rógvi Johansen, Moesgård Museum). Første etape åbner i sommeren 2014.

Flere informationer

Moesgård Museum, direktør Jan Skamby Madsen, tlf. 2339 4235.

 

 

Kun få dage efter museets rejsegilde på Henning Larsen Architects museumsbygning er der igen noget at fejre på Moesgård Museum.

Med uddelingen fra Nordea-fonden kan Grauballemanden nemlig tage imod museets gæster i topmoderne udstillingsrammer. Både jernalderen og vikingetiden med bl.a. våbenofferfundet fra Illerup Ådal bliver nemlig formidlet i nye rammer og på helt nye måder, når udstillingerne åbner i sommeren 2014.

Nordea-fonden støtter en fornyelse af formidlingen

Med de nye flotte bygningsmæssige rammer vil Nordea-fondens støtte gå til en fornyelse af den måde, museets samlinger formidles på.

”I Nordea-fonden er vi både glade for og stolte af at støtte Moesgård i visionen om at skabe Europas bedste kulturhistoriske museum – og dermed sikre en fornyet bevidsthed, om vores fælles kulturelle arv. Vi håber, at det nye Moesgård bliver et levende, fascinerende og fængende sted, hvor vi alle – store som små – kan blive klogere på os selv, vore forfædre og verden omkring os, ” siger Louise Gade, bestyrelsesmedlem i Nordea-fonden.
 

Ny tilgang til formidlingen

”Med uddelingen fra Nordea-fonden kan vi nu sætte fuldt tryk på udstillingsarbejdet frem mod åbningen af det nye museum. Ambitionen er, at udstillingerne skal kunne placere sig blandt de bedste i Europa, være med til at skabe nye standarder for museumsformidling og sikre en bred folkelig interesse for kulturhistorien,” siger Jan Skamby Madsen, direktør på Moesgård Museum.

Moesgård Museum har gennem flere år udviklet en formidlingsform med mennesket i centrum. Afsættet er de arkæologiske fund og de mange etnografiske genstande. Men det er menneskene bag genstandene, som via udstillinger og fortællinger gøres interessante og nærværende og bringes frem i første række.

Der er i formidlingen fokus på sanselighed, nærvær og engagement. Det gør det muligt for publikum at identificere sig med og forstå eksempelvis vikingens hustru, jernalderbonden, Grauballemanden eller den anonyme soldat, der faldt i slaget ved Illerup Ådal for mange hundrede år siden.
 

Søg støtte til dit projekt

  • Kontakt

  • Tine Wickers

    Kommunikationschef
  • Kendskab til fonden og dens virke
  • T: 4070 3784
    E: tw@nordeafonden.dk

Relaterede nyheder