Gode råd til ansøgningen

Nordea-fonden modtager over 6.000 ansøgninger årligt. Her er vores gode råd og tjekliste til, hvordan I udarbejder en god ansøgning.

Tjekliste til den gode ansøgning

Vi har udarbejdet en tjekliste til jer, der vil søge Nordea-fonden om støtte på over 200.000 kr. til et projekt.

Formålet er at inspirere og guide jer og jeres projekt. I behøver ikke følge tjeklisten minutiøst, men listen indeholder de samme overskrifter og emner, som I vil møde i det digitale ansøgningsskema på fondens ansøgningsportal.

Del gerne tjeklisten med relevante kolleger og samarbejdspartnere, som skal bidrage til ansøgningen. Husk altid at begynde jeres ansøgningsproces med en dialog med os.


Tjeklisten findes i to versioner:

  • Enkel tjekliste: Til projekter, der er forholdsvis enkle, hvad angår aktiviteter, økonomi, målgrupper og evt. samarbejdspartnere.
  • Udvidet tjekliste: Til projekter, der rummer en vis volumen og kompleksitet set i forhold til aktiviteter, økonomi, målgrupper og evt. samarbejdspartnere.
...

Fem gode råd til jer, der søger

  1. Før I søger, så vurdér, om jeres projekt ligger inden for de områder, Nordea-fonden støtterDer findes tusindvis af fonde og legater i Danmark. Start derfor med at vurdere, om Nordea-fonden er relevant for jer at søge til jeres konkrete projekt.
    Mange gode projekter begynder med en dialog mellem ansøger og fondens medarbejdere. Hvis I kontakter os, før I søger støtte, kan vi bedre rådgive jer ud fra jeres ønsker og behov – og også fortælle jer, hvis det ikke er realistisk at søge.
  2. Søg i god tid. Der kan både gå 3, 4 og 5 måneder fra vi modtager en ansøgning på vores ansøgningsportal, til der foreligger en afgørelse. Så vær realistisk, når I lægger jeres tidsplan. Vi støtter kun aktuelle projekter og altså ikke projekter, der allerede har været afviklet, når ansøgningen præsenteres for fondens bestyrelse.
  3. Husk, at jeres projekt skal være almennyttigt, non-profit, tilgængeligt for mange og nyttigt for samfundet som helhed. Se hvad vi ikke støtter her
  4. Vær gerne konkret, omhyggelig og realistisk i jeres ansøgning. Det kan ofte betale sig at lade flere personer bidrage, kritisere og læse med, når ansøgningen udformes. Send først ansøgningen, når I er sikre på, at den ikke kan blive bedre.
  5. Hent inspiration i vores tjekliste til den gode ansøgning. Vi har en tjekliste til den forholdsvis enkle ansøgning – og en udvidet version til større og mere komplekse projekter. Tal gerne først med en af fondens medarbejdere, så du bruger den mest velegnede tjekliste til netop dit projekt. Vigtige punkter er bl.a.:​​​​​
  • Beskriv projektets overordnede idé og vision, og hvilken forskel projektet vil gøre. Fortæl os, hvorfor netop jeres projekt er vigtigt at støtte – og hvorfor netop jeres organisation er særligt kvalificeret til at gennemføre projektet.  
  • Beskriv projektets målsætninger og aktiviteter – og husk at skelne mellem de to: Målsætninger er dér, hvor I gerne vil hen. Aktiviteter er måden, det sker på.
  • Beskriv projektets målgrupper og jeres plan for formidling til netop dem. Hvem er målgrupperne, hvilke arenaer befinder de sig på, og hvordan vil I nå ud til dem?
  • Beskriv jeres tanker om projektets kommunikation og videndeling: Hvad er projektets kernefortælling, hvordan vil I formidle den, og hvordan kan I dele jeres indhøstede erfaringer med andre aktører på feltet?
  • Beskriv projektets budget og finansieringsplan: Hvad er de samlede omkostninger, hvor stor er jeres egenfinansiering, hvad søger I Nordea-fonden om støtte til, og hvem bidrager ellers til finansieringen?

Få inspiration

Find inspiration til dit projekt ved at se nærmere på de projekter, vi allerede har støttet. Støttede projekter

Nyhedsbrev

Tilmeld dig 'Nyt om gode liv'

Få nyheder, gode råd til ansøgningsprocessen og nyt om støttemuligheder direkte i din indbakke. 

Nordea-fondens nyhedsbrev er til alle, der arbejder med projekter, hvor aktiviteter og fællesskaber er nøgleord.

Du hører fra os ca. 10 gange om året.